DRAMMEN: Larvik-gutten Tobias Glemming (22) skal fylle tomrommet på høyrekanten etter landslagsspilleren Lars Erik Bjørnsen, som har lagt opp. 

Også andrevalget Håkon Vidar Følstad har valgt å forlate DHK til fordel for Kolstad (1. divisjon) etter årets sesong. 

Nå er det klart at Glemming ikke blir med Follo ned i 1. divisjon, men blir DHK-spiller de to neste årene. 

– En spennende spiller med stort potensial, er DHK-trener René Hamann-Boeriths' kommentar om nysigneringen. 

Første og eneste

Etter det Drammens Tidende kjenner til skal Drammen ha vært svært interessert i å signere Follos Magnus Søndenå. Han gikk i stedet til Haslum.

Nå har DHK i stedet slått kloa i andrevalget. Glemming var tilgjengelig i alle de 22 seriekampene til Follo i 13/14-sesongen, og står igjen med 35 scoringer. Søndenå endte med 66 spillemål, og med de 29 straffescoringene sine, endte han med 95 nettkjenninger i årets seriespill. 

I DHK skal Glemming satses på som førstevalg.

– Hans fremste kvaliteter er i kontringsfasen, og jeg er sikker på at han vil passe godt inn i den spillestilen vi ønsker neste sesong, sier Hamann-Boeriths.

Glemming kom til Follo fra Runar i fjor, og 22-åringen har også figurert på aldersbestemte landslag. Han har 13 guttelandslagskamper, 11 for junior og 22 kamper for ungdomslandslaget.

Puttet pengene i sentrallinjen

Spillerbudsjettet er så å si brukt opp, og for å ha dobbeltdekning på høyrekanten vil DHK trolig se i sine egne juniorrekker dersom det ikke dukker opp en billig, ung spiller et sted fra.

Hamann-Boeriths har valgt å legge pengene i sentrallinjen, og har resignert med Henrik Jakobsen (linje) og Eirik Nordeng (midtback), samt hentet tre danske bakspillere: Mads Bruus, Martin Vilstrup Andersen og nå sist, Lasse Vinding. Dessuten har han hentet hjem målvakten Mathias Kolstad Holm, og signert Ole-Jacob Borch fra St. Hallvard.

– En stor del av vårt spillerbudsjett lå på kantene i fjor, det har jeg hatt lyst til å endre, sier Hamann-Boeriths. 

DHK starter med treninger igjen denne uken her. De nye norske spillerne har kontrakter fra 1. juni, og danskene kommer senest 1. august. Spillere på vei bort fra klubben har fått tilbud om å avslutte kontrakten før tiden (1. juni). 

LES OGSÅ: DHK avsluttet med stil – men havnet i ingenmannsland

LES FLERE NYHETER OM DHK PÅ DT.NO HER