OSLO: DHK måtte levere en kraftig innhenting etter pause hvis de skulle klare å stikke av med to poeng i serieåpningen.

Det skjedde ikke.

BSK vant til slutt 35-26, etter å ha ledet 18-12 til pause.

– Vi hadde håpet på en annen start enn dette, sier DHK-trener René Hamann-Boeriths etter å ha ledet blåtrøyene i sin aller første seriekamp.

Her kan du studere kampen mål for mål

LES PÅ DT+: Slik tipper Drammens Tidendes sportsredaktør årets eliteserie

Slurvete feil

Lagene fulgte hverandre fram til 5-5 ni minutter ut i kampen. Men så rykket hjemmelaget ifra og var oppe i en 12-5-ledelse ti minutter senere.

I denne perioden gjorde DHK mange slurvete angrepsfeil, og flere skudd gikk i blokka eller ble reddet av en god BSK-keeper Emil Jungman.

– Jeg sitter igjen med en følelse av at vi presset for mye på. Vi ville vise for mye på en gang og så ble det veldig hektisk, sier Hamann-Boeriths.

I motsatt ende av banen, satt ikke forsvarsspillet til drammenserne, noe BSK så sitt snitt til å utnytte maksimalt.

Dansken har satt krav til tempo i spillet, og det var tydelig at DHK prøvde å spille med fart i overgangene. Det endte for ofte med feil og for tidlige avslutninger.

– Jeg vil likevel rose guttene for at de jobbet hardt. Det blir viktig å finne balansen mellom tempo og etablert angrep, men uansett må forsvaret sitte. Det er der vi skal vinne kampene, sier Hamann-Boeriths.

Øynet muligheten

Goran Rajkovic startet i mål, men hadde ikke en heldig dag og heller ikke særlig hjelp fra forsvaret. Etter at BSK tok timeout etter 27.46 fikk Torbjørn Sittrup Bergerud tillit resten av kampen.

Han hentet fram noen fine redninger, og DHK øynet muligheten etter at Henrik Jakobsen reduserte til 22-20 ti minutter ut i andre omgang.

I stedet stakk BSK fra igjen, og holdt drammenserne på armlengs avstand kampen ut.

– Det er spesielt to perioder av kampen hvor vi virkelig ikke får det til og de utnytter BSK. De straffer oss hardt for feilene vi gjør både i forsvar og angrep, sier DHK-treneren.

Brukte hele laget

Hamann-Boeriths startet med følgende sekser: «Jani», Westgaard, Libergs, Jakobsen, Sørheim, Bjørnsen.

Det ble mange endringer og bytter underveis. Dansken lot samtlige spillere få tid på banen.

– Når jeg ser at vi sliter i 1. omgang ønsker jeg å få i gang alle spillerne, slik at vi kunne hatt overskudd mot slutten av kampen og vunnet på det. Dessverre lykkes vi ikke, sier Hamann-Boeriths.

Spesielt byttet han mye på bakspillerplassene. Libergs spilte også kun forsvar perioder av kampen, og vekslet blant annet med Magnus Nørstebø og Henrik Westgaard som da bare spilte angrep.

Ronald Putans fikk ikke særlig mye spilletid, og noterte seg heller ikke med noen scoringer denne kampen til tross for et par forsøk.

Lars Erik Bjørnsen ble kampens toppscorer med ni mål, hvorav seks fra sjumeteren.

Skal lære til onsdag

Om tre dager venter tøff motstand i årets første hjemmekamp. ØIF Arendal gjester Drammenshallen onsdag. Kampstart 19.00.

Tiden skal DHK bruke godt.

Søndagens kamp skal studeres, kroppene skal restitueres, og Hamann-Boeriths skal grunne videre på hvilke spillere som fungerer best sammen.

– Vi gleder oss helt vilt til første kamp hjemme i Drammenshallen. Da skal vi bevise hva vi kan, lover DHK-treneren.

KOMMER: Strekspilleren Henrik Jakobsen (20) har blitt voksen i DHK. Les mer om hans gode utvikling og nye ambisjoner i Drammens Tidende eller på dt.no mandag.

Her kan du lese hva BSKs lokalavis dittOslo skriver om søndagens kamp

LES OGSÅ: – Vi har hatt det skikkelig gøy i oppkjøringen
LES OGSÅ: DHK-treneren: – Vi kan slå alle, og tape for alle

Les flere saker om DHK på dt.no her