Gå til sidens hovedinnhold

Lie Hansen er kåret til ligaens kjekkeste

Artikkelen er over 7 år gammel

Drammenseren Espen Lie Hansen er kåret til den franske ligaens kjekkeste spiller. Men det betyr ikke at han forlater Frankrike med en jente i armen.

DUNKERQUE: Det var mens han spaserte langs hovedgaten i byen Dunkerque, der han spiller for håndballaget med samme navn, at nyheten tikket inn. 

Espen Lie Hansen (25) er stemt fram som sesongens kjekkeste spiller - eller «Beu Gosse» på fransk - i den franske toppdivisjonen i håndball. 

– Setter denne prisen høyere enn fransk gull, fleipet han via sin bruker på Twitter (se nederst). 

Det er publikum og lesere av håndballnettstedet HandNews.fr som har stemt. 

Revansje i kveld

Den tidligere DHK-spilleren er i ferd med å avslutte toårskontrakten sin med Dunkerque HB Grand Littoral, og kroner oppholdet med å bli fransk mester som den første norske spilleren

Det gjenstår to kamper i serien, og torsdag kveld tar Dunkerque og Lie Hansen imot Chambéry Savoie på hjemmebane i Stades de Flandres.

Chambéry er for øvrig ett av bare tre lag som har slått Dunkerque denne sesongen, men ligger på en beskjeden 8. plass på tabellen.

Siste seriekamp, hvor gullmedaljene blir delt ut, går neste torsdag (22. mai), også den hjemme, mot Tremblay. 

55 scoringer

Deretter slutter den hardtskytende bakspilleren seg til den norske landslagstroppen som skal gjennom en tre ukers samling, som avsluttes med to VM-kvalikkamper mot Østerrike 7. og 14. juni. 

Da har flyttelasset allerede gått fra Dunkerque, for etter sommeren ikler Lie Hansen seg, som kjent, Magdeburg-trøya og blir Tysklands-proff.

Lie Hansen har gjennomført en god sesong i år, men har blitt satt litt i fryseboksen etter at overgangen til Magdeburg ble kjent.

25-åringen har notert seg for 55 scoringer hittil i serien, hvorav hele 10 kom i kampen mot Saint Raphaël 7. mars. 

– Det har vært litt varierende med spilletid, men jeg syns aboslutt jeg har bidratt med min del til dette seriegullet, sier Lie Hansen til dt.no.

Norske jenter er best

Når det gjelder prisen som årets kjekkeste, betyr ikke det at Lie Hansen bare har vært på sjekker'n utenom treninger og kamper.

Han er fortsatt selvvalgt ungkar (les: singel).

– Norske jenter er mye bedre, både finere og hygggeligere, ler Lie Hansen.

Kommentarer til denne saken