Gå til sidens hovedinnhold

Ny DHK-danske ble verdens beste i Brasil-VM

Artikkelen er over 7 år gammel

Martin Vilstrup Andersen ble kåret til beste spiller og beste spesialist etter at Danmark tok en 4. plass i VM i beachhåndball i Brasil.

BRASIL: «Å våkne opp til dette, er fortsatt helt uvirkelig. Uttak til All Star-laget, MVP og verdens beste i min posisjon ...» skrev dansken på sin profilside på Facebook mandag.

Martin Vilstrup Andersen ble tatt ut på det danske beachhåndball-landslaget, og bidro sterkt til at Danmark tok en 4. plass i verdensmesterskapet som nylig ble avsluttet i Brasil.

– Fullt fortjent

Han slutter seg til DHK og den siste oppkjøringsperioden før seriestart i den norske eliteserien i håndball denne uken. Med i bagasjen hjem fra sambalandet har han to flotte pokaler.

Andersen ble kåret til mesterskapets, og dermed verdens beste, beachhåndballspiller. Og i samme sleng: verdens beste spesialist, altså beste spiller i sin posisjon.

– Det er så godt gjort av Martin. Han har aldri spilt i et sluttspill før, og så går han inn og presterer på dette nivået. Kåringene er fullt fortjent og har helt sikkert lyst opp på en dag hvor vi ellers har hengt litt med hodene, uttalte Danmarks landslagstrener Gorm Andersen til det danske håndballforbundets nettsider.

Danskene var svært nær å ta bronsemedaljer, men tapte til slutt for Qatar etter en shoot out i siste kamp.

Brasil ble verdensmestere både for herrer og damer. Det norske kvinnelandslaget i beachhåndball tok bronse.

På trening denne uken

Andersen kommer til Drammen HK fra dansk 1. divisjon (Stoholm). Han er en høyrehendt bakspiller, og en av tre danske spillere som er hentet som forsterkninger før kommende sesong.

Han har spilt for det danske beachhåndball-landslaget i fem år, men dette var som sagt hans aller første sluttspill.

De to andre danskene, Mads Bruus og Lasse Vinding har allerede vært med på sin første trening med DHK. De var med da Drammen-spillerne hadde første fellestrening etter sommerferien denne mandagen. Andersen kommer på trening litt senere denne uken, tidligst onsdag.

Dansken er lysten på å høste flere pokaler.

– Jeg vil være med å ta DHK tilbake til toppen av norsk håndball, sa han til dt.no rett etter signeringen i februar.

LES OGSÅ: Borch scoret tre for juniorlandslaget
LES OGSÅ: «Jani» legger opp

Kommentarer til denne saken