Vinterferien i bakken

Tor Gautneb er sportssjef og trener i Drammen Slalåmklubb, og i vinterferien holder den dugnadsdrevne alpinbakken, Haukåsløypa, åpent hver dag på dagtid. Gautneb er på plass for å trene ungdomsgruppa.

Tor Gautneb er sportssjef og trener i Drammen Slalåmklubb, og i vinterferien holder den dugnadsdrevne alpinbakken, Haukåsløypa, åpent hver dag på dagtid. Gautneb er på plass for å trene ungdomsgruppa. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I vinterferien er Tor Gautneb på plass i Haukåsløypa flere dager for å trene unge alpinkjørere.

DEL

Ukas drammenser er sportssjef og trener i Drammen Slalåmklubb, og akkurat nå planlegger han allerede neste sesong for gruppa han er trener for.

I vinterferien er Gautneb på plass i Haukåsløypa flere dager for å trene de unge alpinkjørerne, men løypa er også åpen på dagtid fra klokka 10.00 – 15.00 for alle som vil boltre seg i den dugnadsdrevne bakken i Strømsåsen.

Ukas drammenser har så godt som vokst opp i bakken:
– Det er en strålende bakke, og en god følelse når man står på toppen. Den er en del av bybildet, mener han.

Hva er ditt favorittsted i Drammen?
– Å stå på toppen og å drive aktivitet i Haukåsløypa gir meg veldig mye. Om sommeren bruker jeg Strømsåsen, ut mot Risdalstårnet og Hellashytta.

Hva liker du best der du bor?
– Frisk luft og lett tilgang til marka, både Konnerudmarka og Strømsåsen. Det er et stille og rolig sted.

Hvis du kunne endre noe der du bor, hva skulle det vært?
– Ja, hva skulle det vært? Nei, Konnerud er et passe stort sted, vi har det vi trenger der, og nå bygger de ut Konnerudsenteret.

Hva gjør du på fritida?
– For meg går jobb og fritid mye i ett. Det blir nesten en livsstil en sånn jobb. Men vi har tilgang på hytte i Hagasand og Numedal, så det blir mye fjell og sjøliv, forteller Gautneb, som til sommeren legger ut på tur fra Konnerud til hytta på fjellet sammen med søsteren sin, akkurat som faren deres gjorde.

Hva er typisk Drammen for deg?
– Haukåsløypa. Samtidig er det veldig fint å stå i byen å se på Haukåsløypa. Også Torget, kirken og Åsen. Og det nye med Ypsilon, elvebredden. Alt som har skjedd i Drammen er fantastisk.

Slagordet for byjubileet i Drammen i 2011 er «Stort hjerte – stort mangfold». Hva betyr det for deg?
– Drammen består av mange nasjonaliteter, å sammen skape arenaer hvor man kan gjøre ting. Integreringsprosessen er viktig å få til. Og da må man ha stort hjerte og være litt rause.
 
LES MER: Her leser du om andre som har vært Ukas drammenser.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags