Fosser mot VM

TOK EM-MEDALJE: I august 2014 tok Andreas Bjørnstad (17) EM-sølv på 400 meter fri. Nå håper han å gjenta bedriften i VM. - Målet er selvfølgelig å gjøre det best mulig. Det er muligheter for medaljer, men da må jeg jobbe hardt, sier unggutten.

TOK EM-MEDALJE: I august 2014 tok Andreas Bjørnstad (17) EM-sølv på 400 meter fri. Nå håper han å gjenta bedriften i VM. - Målet er selvfølgelig å gjøre det best mulig. Det er muligheter for medaljer, men da må jeg jobbe hardt, sier unggutten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble to rekorder på Andreas Bjørnstad i Skagerak Swim, men i VM i Glasgow vil 17-åringen svømme enda raskere.

DEL

DRAMMEN: Svømmeren fra Drammen SK, som konkurrerer i klassen for funksjonshemmede, forbedret sine egne norgesrekorder på 50 meter bryst og 200 meter bryst.

- Det var lenge siden jeg hadde svømt 200 meter bryst, så der hadde jeg maks uttelling, sier Bjørnstad til Drammens Tidende.

- Men på 50 meter bryst kunne jeg nok svømt enda raskere, dersom jeg hadde kommet bedre i gang.

LES OGSÅ: Jakter en ny stjerne

Håper på VM-medalje

17-åringen er nå inne i en periode med knallhard trening. Sesongens store mål, VM i Glasgow, er nemlig seks måneder unna.

Der gleder norgesmesteren seg til å måle krefter med resten av verdenseliten.

- Målet er selvfølgelig å gjøre det best mulig. Det er muligheter for medaljer, men da må jeg jobbe hardt.

Best sjanser har nok Bjørnstad i 400 meter fri. I tillegg skal han konkurrere i 100 meter bryst og 200 meter medley. B-kravet er allerede innfridd, mens 17-åringen må sette ny personlig rekord på 400 meter dersom han skal klare A-kravet.

- Akkurat nå er det bare veldig mye trening. Det handler om å få masse meter før jeg roer ned før VM for å finne formtoppen.

LES OGSÅ: Til Berlin for å leve guttedrømmen

Ville ta verdensrekord

Tidligere i år siktet Bjørnstad seg inn på å sette ny verdensrekord på 1500 meter fri på kortbane under nyttårsstevnet i Hokksund.

Det gikk imidlertid ikke helt etter planen.

- Jeg åpnet litt for hardt. Det er ikke lurt når du skal svømme 1500 meter, så da kom melkesyra litt for fort, sier Bjørnstad.

Trener i Drammen SK, Ronny Skaarlien, er optimistisk på Bjørnstads vegne i VM.

- Han er veldig målbevisst og har vist solid fremgang.

- Han trener veldig mye. Det er nesten umulig å stoppe ham.

I Skagerak Swim vant Bjørnstad også 400 meter fri, 50 meter rygg og 100 meter butterfly.

Mina Marie Heyerdahl Klausen, som også svømmer i klassen for funksjonshemmede for Drammen SK, vant 50 meter bryst, 200 meter rygg og 50 meter rygg.

Ellers var beste plassering for Drammen SK, som for øvrig slet med sykdom i laget i helga, Kaia Celine Hyllands tredjeplass på 100 meter rygg i klassen 1998-99.

LES OGSÅ: Derfor elsker vi marka (tross kø)

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags