DRAMMEN: – Dette gjør vondt, stønnet Mørk rett etter innkomst, og hadde tydelige smerter i mageregionen.

– Vi ligger på en grense hele veien, og jeg kjørte på mot slutten. Noen ropte til meg at de bak tok innpå, og jeg presset veldig. De siste 4–500 meterne hadde jeg veldig vond. Dette hadde ikke gått mye lenger, forteller Øystein Mørk.

Han brukte 1.11,48 på halvmaraton (21,1 kilometer), og løftet seg en plassering fra i fjor. Da ble han nummer to med 1.10,04.

– Det er alltid gøy å vinne, også var det mange kjente som heiet rundt løypa. Dette er jo halvveis hjemmebane for meg, forteller liungen Mørk, som løper for Sportsklubben Kraft.

Han hadde ikke tro på seier da han så startfeltet, men mot slutten var det Øystein Mørk som hadde mest krefter.

– Jarle Wermskog dro mye, men det koster å ligge i front, sier Mørk.

Bildeserie

Drammensmaraton 2016

LES OGSÅ: Red inn over 100.000 kroner

Hawaii neste

Liungen Wermskog fra Royal Sportsklubb løp i mål på 1.13,32, og ble neste beste lokale løper på halvmaraton. Gjermund Sørstad fra Sturla ble nummer seks totalt med 1.17,19, og slo fersk Norseman-vinner Lars Petter Stormo fra Royal Sportsklubb/Team Oslo Sportslager med 56 sekunder. Stormo ble nummer sju totalt.

– I dag hadde jeg verken hode eller bein. Jeg hadde et håp om å komme i mål på 1.11, men den tiden kunne jeg se langt etter, forteller Lars Petter Stormo, som gjorde tegn til kona Trude Wermskog Stormo om at han ikke hadde mer krefter å sette inn ved runding halvveis.

– Jeg har kommer meg etter Norseman, og har begynt å rette blikket mot triathlon på  Hawaii 8. oktober. Trude og jeg reiser over 27. september. Det jeg frykter mest der borte er varmen, så vi har lagt inn to uker til akklimatisering, forteller Stormo.

Kathrine Kvernmo fra Bardu vant kvinneklassen i Drammensmaraton på 1.21,19. Elin Hagavold fra Eggedal ble nummer to med 1.23,19.

LES OGSÅ: Unge kremmere inntok Vestfossen Marken

Passerte hjem og jobb

På 10 kilometer løp Ola Matre (26) fra Modum Friidrettsklubb inn til en sterk 3. plass med 33,08. Fredrik Sætran fra FIK Orion og Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg Fri-idrettsklubb delte seieren. De løp på 32,27.

– Jeg løp forbi både bostedet mitt på Gulskogen og Gulskogen skole hvor jeg jobber. Litt artig det, sier Ola Matre.

26-åringen skjønte tidlig at han måtte slippe de to i tet.

– De åpnet med en fart på tre minutter på kilometeren. Det var litt i drøyeste laget for meg, sier han.

Heidi Dietrichson Pharo fra Bøhler IF friidrett vant ti kilometer for damer på 36,02. Madeleine Våraker fra Drammen ble nummer fire totalt med 40,17.

LES OGSÅ: Jørgen (16) lot seg ikke knekke

Først i mål

Sondre Westby Liestøl fra Ullensaker/Kisa IL fikk æren av å løpe først over mål av samtlige i Drammensmaraton. 17-åringen vant fem kilometeren på 17,07.

- Dette var kjempegøy. Jeg har vunnet klassen min her tidligere, men aldri klart å vinne totalt. Dette var tredje gang jeg løp i Drammen, forteller Sondre Westby Liestøl.

Sten-Oluf Horn (50) fra Team Øverskauen løp i mål på 19,56, og ble nest beste lokale herreløper totalt på 6. plass.

- Nå begynner formen å komme seg etter sommeren. Neste helg skal jeg løpe Eggekollen opp, forteller Horn.

På damenes fem kilometer løp Maria Aure fra Modum Friidrettsklubb inn til en sterk 3. plass. Hun brukte 19,10, og var 39 sekunder bak seirende Emilie Mo fra Sportsklubben Vidar.

Startet med Minimaraton

100 løp Minimaraton i Drammen lørdag. Deltakerne, fra 0–7 år, hadde start og mål på Bragernes torg, og runden var 42 meter lang.

– Tidligere har vi hatt Minimaraton i Gågata, men tilbakemeldingne var at det var mer attraktivt å delta ute på Torget, sier maratongeneral Odd Grønli, som har vært med å arrangere Drammensmaraton siden starten i 1976.

– Egentlig skulle vi hatt 40 års jubileum i år, men vi tok en pause i seks år fram til 2011. Da startet vi opp igjen på grunn av Drammens byjubileum, sier Grønli.

I underkant av 1000 løp årets Drammensmaraton.

Her kan du se liveresultater fra Drammensmaraton: