DRAMMEN: Med seier over Stabæk i kveld kan Glassverket rykke litt ifra Oppsal (som møter Larvik) i kampen om sølvplassen. Etter fem strake seire i serien på rad, er det ingen i Glassverket som skal begynne å vente på når tapet kommer.

– Vi jobber med å få ut potensialet i laget og i spillerne. Det er vårt fokus, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

FØLG KAMPEN DIREKTE FRA 18.30

LES OGSÅ: Landslaget vil ha Vikki som leder

Profilene har ladet opp

Profilene i laget har underprestert noe hittil. Nå kommer to av dem tilbake fra landslagsoppdrag med en god følelse.

Veronica «Vikki» Egebakken Kristiansen spilte bra for Norge i Golden League. Kari Brattset var på treningssamling med rekruttene. Jeanett Egebakken Kristiansen og Kristin Nørstebø har i stedet hvilt slitne kropper.

Gabrielsen er opptatt av å gjøre alt så normalt som mulig, slik at det verken blir en tomhetsfølelse eller for høye skuldre etter landslagsoppdrag. Glassverket skal ikke undervurdere Stabæk, som kun har én seier hittil.

– Vi skal løpe dem møre, tidlig, sier Gabrielsen.

Glassverket har spilt glitrende forsvarsspill i serieinnledningen. Det er kun Larvik som har færre baklengs enn lillatrøyene. Det koster krefter, men Glassverket har ingen planer om å slippe motstanderne lettere til.

– Vi stiller høye krav til hvordan vi skal jobbe i duellspillet og sonene våre. Det har gitt uttelling, sier Gabrielsen.

LES OGSÅ: Fikk rødt, slipper å sone

Fire-fem mål ekstra

Det er forsvarsspillet som er nøkkelen til hvorfor Glassverket vinner og vinner, selv om uttellingsprosenten i angrep faktisk er fem prosent lavere i snitt hittil denne sesongen.

– Hvis vi får snudd det, vil det bety fire-fem mål ekstra hver kamp, mener Gabrielsen. Lillatrøyene har et større repertoar i etablert angrep nå. Det gjelder bare å få skuddene i mål enda oftere.

– Vi vil gjerne score mer, men vi vinner kamper og det er det viktigste, sier Gabrielsen.

Med ny seier i duellen mot Stabæk i kveld, vil det være to poeng ned til Oppsal på 3. plass. Det er fortsatt tidlig, men Gabrielsen ser litt lysere på sølvtipset som Drammens Tidende satt før sesongen.

– Vi kan ta sølv, vi. Men da må vi bli enda bedre enn vi er nå, sier Glassverket-treneren.