DRAMMEN: – Jeg er kjempeinteressert i å spille for Glassverket. De satser for fullt og har et bra lag, sier Amanda Kurtovic til dt.no.

Kurtovic har vært i dialog med Glassverket et par uker nå, og denne uken fikk hun et konkret tilbud om en kontrakt.

Fristen gikk ut fredag, men de har ikke kommet til enighet. 

– Det er et par ting vi ikke har blitt enige om. Jeg har hatt en fin prat med Kenneth (Gabrielsen), og Glassverket er fortsatt interessant for meg, sier Kurtovic. 

Førstepri: Bli 100 prosent frisk

22-åringen fra Sandefjord er en venstrehendt bakspiller som også kan spille kant, og har vært omtalt som et stortalent i Norge lenge.

Hun har de siste årene vært satt kraftig tilbake av alvorlige skulderskader, først i oktober 2012, og sist for ett år siden, rett etter at hun signerte for danske Viborg.

Da gikk hun samtidig glipp av sitt andre mesterskap for Norge på grunn av skadene, VM i Serbia. Hun gikk også glipp av EM i Serbia i 2012, men i 2011 ble hun verdensmester med Norge i Brasil-VM. 

– Førsteprioritet for meg nå er å bli helt frisk i skulderen, men jeg kan uansett tilføre noe til et lag selv om jeg ikke kan skyte fra 13 meter, sier Kurtovic.

Hun har blitt grundig sjekket på Olympiatoppen av landslagets medisinske apparat. Nærheten dit er viktig med tanke på hvor Kurtovic etablerer seg nå. Hun har behov for tett oppfølging mens hun trener seg opp etter skaden.

– Thorir (landslagstreneren) vil veldig gjerne ha meg i nærheten av Olympiatoppen, og jeg setter stor pris på hvordan de hjelper meg og følger meg opp, sier Kurtovic.

Dialog med andre klubber

Fra 2007 til 2010 spilte Kurtovic 70 kamper og scoret 300 mål for Nordstrand i den norske eliteserien.

I 2010 skrev hun først kontrakt med Larvik, men valgte i stedet å gå til Byåsen Håndball. Etter et mislykket halvår i Trondheim, ble hun klar for Larvik i februar 2011. Der var hun til overgangen til dansk håndball litt brått ble gjort et år senere. 

Kurtovic er i dialog med flere andre klubber, men har ikke noen konkrete kontraktsforslag i hendene akkurat nå. Hun skal etter hva Drammens Tidende erfarer ha snakket med både norske og utenlandske klubber.

En retur til gamleklubben Nordstrand er nok lite trolig. Og utover Glassverket ligger for eksempel Oppsal og Stabæk også innenfor rekkevidde med tanke på Olympiatoppen som er i Oslo.

Larvik er lunken

Tidligere har hun uttalt at Larvik har vært interessant for henne igjen etter at hun ikke fikk fornyet kontrakt i Viborg.

Men sportsjef og trener i Larvik Gustav Gjekstad, har imidlertid vært litt lunken til en mulig retur, ifølge Østlandsposten. Begrunnelsen skal være at laget allerede er godt forspent på både høyreback og –kant, med Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora og Linn Jørum Sulland. 

– Jeg stresser ikke. Det må føles helt riktig før jeg skriver under på noe. Jeg har selvsagt ingen forventning om at Glassverket kan vente på meg altfor lenge heller, sier Kurtovic.

Olsen legger opp

Fra før har Glassverket Kristin Nørstebø og Mina Gustavsen i posisjonen som venstrehendt bakspiller. Førstnevnte har ett år igjen av sin kontrakt, mens Gustavsen er på utgående. 

Gustavsen er en av spillerne som har vært med å rykke opp med Glassverket fra 2. divisjon. Hun har vært andrevalg bak Nørstebø denne sesongen, men i midten av februar måtte 21-åringen under kniven i Sverige for å renske bort slitasje i begge knærne på grunn av jumpers knee.

Etter hva Drammens Tidende erfarer kan det fortsatt være aktuelt for Glassverket å forhandle om forlengelse med Gustavsen. 

Kurtovic spiller også høyrekant, og ettersom Trine Olsen legger opp etter denne sesongen, har Glassverket behov for alternativer i den posisjonen også.

Tre landslagsspillere?

Nørstebø er for øvrig på landslagsvippen, hun ble tatt ut på samling for andre gang når Thorir Hergeirsson samler landslagskandidater på Olympiatoppen fra 14. til 17. april . Så dersom Glassverket skulle komme til enighet med Kurtovic, kan laget ha så mye som tre landslagsspillere i troppen neste år.

Veronica «Vikki» Kristiansen er allerede inne i varmen, og en uskadd Kurtovic er også garantert interessant for Hergeirsson og Norge.

LES OGSÅ: Glassverket har signert ny målvakt
LES OGSÅ: Kapteinen klar for to nye år

Les flere nyheter om Glassverket på dt.no her