Rekordskred før EM

Andreas Bjørnstad skal toppe formen til EM, men viste superform likevel med tider langt under tidligere perser i Drammensbadet.

Andreas Bjørnstad skal toppe formen til EM, men viste superform likevel med tider langt under tidligere perser i Drammensbadet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Bjørnstad har doblet treningsmengdene. Betalingene var ett gull, en sølv og to norgesrekorder under første dag av svømme-NM.

DEL

DRAMMEN: 17-åringen ble to på 200 medley og vant 50 bryst i klassen for funksjonshemmede i Drammensbadet. Og det til tross for at han er to og en halv uke unna formtoppen.

Da er det nemlig EM, og Drammen Svømmeklubbs Mina Marie Heyerdahl Klausen og Ingrid Djupskås sikter alle seg inn mot mesterskapet i nederlandske Eindhoven.

Derfor var to norgesrekorder litt overraskende for Andreas.

– Jeg hadde håpet på rekord på medley, men ikke på bryst. Der perset jeg med 1,5 sekunder, mens jeg perset med sju sekunder på medley.

Likevel var det ikke et perfekt løp. Tre av fire svømmearter gikk bra, men ryggdelen var ikke Svelvik-gutten fornøyd med.

– Klarer jeg å droppe (svømme raskere) på rygg i EM, kan jeg ta medalje. Jeg tipper jeg ligger mellom 3.–5. plass i de tre øvelsene jeg skal svømme.

LES OGSÅ: Sølvgutten bommet på gullet

Toppidrettslinje

I fjor sommer trente tenåringen «bare» sju økter i uken, alle i vannet. Nå trener han 14, hvorav 11 er i bassenget. De tre andre er basis- og styrketrening.

– Jeg har begynt på Drammen videregående, og dermed fått muligheten til å trene mer, forteller han.

Toppidrettslinjen har gjort ham til en langt bedre svømmer. Nå er treningsmengdene på høyde med hardtsatsende jevnaldrende funksjonsfriske svømmere. Skal Andreas nå målene sine, må han gi alt.

LES OGSÅ: Fullt på svømmekurs

Hårfin

Slik han har gjort det med sveisen. Han og en kompis ble enige om en utfordring, men da kompisen trakk seg, sto Andreas på det han hadde sagt.

Så nå har han barbert solbriller og en bart i bakhodet. Kanskje ikke så pent?

– Nei. Men jeg skal skinne meg før EM likevel.

Mesterskapet fikk for øvrig en verdensrekord for funksjonshemmede, da Sarah Louise Rung fra Madla vant 100 meter bryst. Det ble for øvrig satt flere norske rekorder på åpningsdagen.

I tillegg ble det også flere lokale topplasseringer, Mina Marie Heyerdahl Klausen tok sølv på 50 rygg og 4. plass på 100 bryst, mens Ingrid Djupskås ble henholdsvis tre og seks for funksjonshemmede.

LES OGSÅ: Best når det gjelder

Andre saker på dt.no:

Den Femte Smak konkurs

Ødegaard mister to seriekamper

- Kommunens kjøp av Bragernesåsen var et scoop

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags