Skal reise seg etter tungt tap

Fikk fri: Gøran Sørheim (t.h.) har fått fra DHK-treningene siden kampen mot Falk Horten, men var tilbake torsdag. Her leder trener Kristian Kjelling spillerne gjennom en håndballøkt i Drammenshallen.

Fikk fri: Gøran Sørheim (t.h.) har fått fra DHK-treningene siden kampen mot Falk Horten, men var tilbake torsdag. Her leder trener Kristian Kjelling spillerne gjennom en håndballøkt i Drammenshallen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

DHK gikk på en real smell borte mot Falk Horten den siste dagen i januar. Søndag venter kamp mot bunnlaget Sandnes. - De skal få unngjelde, sier trener Kristian Kjelling.

DEL

DRAMMEN: DHK tapte 22–18 mot Falk Horten i Holtanhallen onsdag 31. januar. I en kamp hvor drammenserne spilte en bedrøvelig angrepskamp.

– Bortsett fra Joakim Andre Hykkerud brenner alle spillerne over 50 prosent av sjansene sine. Vi hadde store problemer med å lage mål, fastslår DHK-trener Kristian Kjelling, som lover at det blir en helt annen forestilling hjemme mot Sandnes søndag.

– Vi har fått trent godt. Sandnes skal få unngjelde, sier Kjelling.

Han ledet DHK gjennom en treningsøkt i Drammenshallen torsdag ettermiddag, og for første gang siden Falk-kampen var Gøran Sørheim og Joakim Andre Hykkerud med på trening.

– Vi har hvilt de to landslagsspillerne våre etter EM. De var først med oss på trening i dag, og det er jeg sikker på at vi får igjen for senere, sier Kjelling.

LES OGSÅ: Fikk aldri tak på Falk Horten

– Så ut som treningskamp

– Kampen mot Falk Horten så ut som en treningskamp i januar. De ville fem prosent mer enn oss og vinner på det. Vi taper som et lag, men nå er det bare å dra hjem og trene for å få opp intensiteten, sa keeper Mathias Kolstad Holm etter tapet i Holtanhallen.

DHK ligger i øyeblikket på bronseplass i serien med 20 poeng på sine 15 kamper. Halden Topphåndball har like mange poeng, og 20 mål bedre målforskjell. De ligger likevel på plassen bak på innbyrdes oppgjør. DHK slo Halden 30–27 i deres første møte 26. november i fjor.

LES OGSÅ: Se hvem som dukket opp på SIF-treningen

Mål om medalje

DHK har som mål å ta medalje i serien denne sesongen, og har ikke råd til å sløse bort flere poeng i serieinnspurten.

– Vi må løfte oss om vi skal klare det, men det handler også om å posisjonere seg mot sluttspillet, forteller Kjelling.

Han håper å få tilbake skadde backer i kommende kamper.

– Det hadde vært deilig, sier DHK-treneren.

LES OGSÅ: Godset tester ny formasjon

Ranneberg Vildalen tilbake

Bakspiller Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (22) har vært ute med meniskskade siden i fjor høst. Han ble operert i november, og rakk et innhopp mot Bodø da DHK tok gullet i cupfinalen rett før nyttår.

– Vi pushet nok litt mot cupfinalen, hvor jeg spilte 10–15 minutter, forteller Ranneberg Vildalen.

Han sto over kampen mot Falk Horten, men trente en drøy halvtime håndball torsdag. En del av treningen ble også tilbrakt på ergometersykkelen.

– Jeg er klar for kamp igjen nå, og kan spille rundt 20 minutter om det er behov, forteller bakspilleren.

Tøft møte med Elverum

Allerede onsdag venter en knalltøff match borte mot Elverum. Hedmarkingene ligger på sølvplass med 23 poeng, men har bare spilt 13 kamper. ØIF Arendal leder med 25 poeng, men har fullført 16 matcher.

– Vi gleder oss til den kampen, sier Kjelling.

Viktig SHK-kamp

I 1. divisjon tar St. Hallvard imot Nærbø i Reistad Arena. Laget fra Jæren ligger på 2. plass med 26 poeng etter 17 kamper, mens SHK ligger på kvalikplass (3. plass) med 24 poeng. Det er derfor viktig at Lier-laget tar poeng mot Nærbø i toppoppgjøret. Med tap blir det beintøft å klare direkte opprykk fire poeng etter. Ved seier derimot ser veien mot direkte opprykk helt annerledes ut.

Runar Sandefjord leder 1. divisjon suverent med 32 poeng.

Artikkeltags