Hvilken maratonkamp!

I JAPAN: Andrea Raaholt spiller for tiden internasjonale tennisturneringer i Japan.

I JAPAN: Andrea Raaholt spiller for tiden internasjonale tennisturneringer i Japan. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Andrea Raaholt (19) fra Drammen har vært involvert i en kamp som kommer høyt opp på listen over tidenes lengste i internasjonal kvinnetennis.

DEL

JAPAN: I en 10.000 dollar-turnering i japanske Nishi-Tama spilte Andrea Raaholt fra Drammen Tennisklubb i hele fire og en halv time i kvalifiseringsfinalen mot Ayano Shimizu fra Japan.

Raaholt tapte til slutt maratonkampen 6-7 (4-7), 7-6 (7-5), 6-7 (3-7), etter å ha hatt to matchballer i tredje sett. Alle tre sett gikk altså til tie-break, og historisk sett er det ikke mange kamper i internasjonal kvinnetennis som er registrert lengre enn denne.

I følge wikipedia er den lengste offisielle matchen mellom to kvinner på seks timer og 31 minutter. Det var mellom amerikanerne Vicki Nelson og Jean Hepner i 1984.

Fire over fire timer

På denne statistikken er det kun fire kamper på over fire timer, så denne ukens oppgjør mellom Raaholt og Shimizu er definitivt noe av det lengste en tresettskamp kan vare.

Amy Jönsson Raaholt, Andreas trener og mor, har en lang tenniskarriere bak seg, og hun var aldri i nærheten av å spille i fire og en halv time. Amy er ikke med til Japan, men har fått rapporter.

- Andrea var kjempesliten etterpå, men sånne type kamper internasjonalt er topp trening. Man blir rett og slett tøff i hodet av det, sier Amy Jönsson Raaholt.

Ny turnering

Nå venter en ny turnering i Japan for Andrea Raaholt. 19-åringen kjemper for å klatre på verdensrankingen (WTA). Det er voldsomt mange om beinet i verdensidretten tennis.

I øyeblikket er Raaholt rangert på 1.164. plass – femte beste norske. I kvaliken i Nishi-Tama vant for øvrig drammenseren de to første rundene mot noen andre japanere. Det ble spilt på hard court utendørs.

PS! Herrene spiller i best av fem sett i mange store turneringer, og deres kamper blir dermed en del lengre. Den lengste herrematchen i historien er på utrolige 11 timer og fem minutter – mellom John Isner (USA) og Nicolas Mahut (Frankrike) under Wimbledon i 2010.

Artikkeltags