DRAMMEN: Kvart over seks tirsdag morgen møtes ansatte og andre med tilknytning til Kirkens Bymisjon på Bragernes torg. Herfra skal de bevege seg ut i Drammens gater med drøssevis av oransje skjerf under armen. I løpet av morgentimene skal skjerfene fargelegge statuer og lyktestolper.

Skjerfene har en oppfordring til hver og en om å bli bøssebærer for årets TV-aksjon «Mindre alene sammen».

TV-aksjonen 21. oktober går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn ved å åpne dører. Pengene som samles inn skal skape 700.000 nye møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor.

Aldri før har flere engasjert seg i Kirkens Bymisjons nasjonale strikkedugnad. Rundt 15.000 oransje skjerf er strikket av folk over hele landet, og tirsdag vil altså mange av dem farge byer over hele landet, deriblant Drammen.

– Engasjementet omkring årets strikkedugnad har vært helt overveldende. Vi oppfordrer alle til å bære skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Jon-Ivar Windstad, daglig leder i Kirkens Bymisjon Drammen, i en pressemelding.