Gå til sidens hovedinnhold

I kveld synger Carl-Henrik for finaleplass i Norske Talenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Alt tyder på at bestefars mansjettknapper har brakt Carl-Henrik lykke hittil. Fredag kveld står han på scenen i semifinalen i Norske Talenter.

DRAMMEN: Drammenseren Carl-Henrik Kværne Nilsen er ikke fremmed for talentkonkurranser på TV. Men han har aldri kommet så langt som han nå har gjort i årets sesong av Norske Talenter.

– For meg er det en stor bragd å endelig komme lenger enn de forrige forsøkene. Nå er jeg fryktelig spent, for nå er det opp til publikum om jeg kommer videre til finalen, sier Carl-Henrik.

LES OGSÅ: Han er ny teatersjef

Lykkebringere

Han forteller at han alltid bærer sin morfars mansjettknapper og farfars gullklokke når han opptrer, i håp om at de bringer ham lykke.

For det er nettopp sine bestefedre Carl-Henrik tenker på når du ser ham på TV-skjermen og synger kjente klassikere som «Mack the Knife» og «My Funny Valentine».

Sangen han skal fremføre er «Have You Met Miss Jones», gjort kjent av Frank Sinatra, senere Robbie Williams og fra filmen «Bridget Jones' dagbok». En sang han sier betyr mye for ham siden det var nettopp denne som markerte hans vendepunkt fra rock til crooning for fem år siden etter en jam i Oslo.

– Jeg liker å tenke at ting skjer for en grunn.

LES OGSÅ: Fire nye artister til Elvefestivalen klare

Drammen Storband i ryggen

Han forteller at det har vært utfordrende å velge sang til semifinalen, da storbandsjangeren ofte består av lange sanger. Siden semifinalen er direktesendt, må artistene holde fremførelsen under to minutter.

– Det er ekstra spesielt siden jeg skal ha med meg Drammen Storband i ryggen på scenen. Det var nettopp dem jeg fremførte «Have You Met Miss Jones» med første gang jeg sang den, sier han.

– Jeg har lært utrolig mye av dem. Drammen Storband tok meg under vingene etter at jeg bestemte meg for å satse på denne sjangeren. De fleste av dem tar fri fra jobben for å stille opp for meg, og de får heller ikke betalt. Det er jeg evig takknemlig for, sier Carl-Henrik.

LES OGSÅ: Han er NRKs nye redaktør i Buskerud

Bryllup i august

– Jeg håper jo å kunne livnære meg som fulltidsmusiker, helst i storband-sjangeren, men det er naturligvis utfordrende. Det blir mye spillejobber på pub, afterski og mye reising. Med eksponeringen jeg får i Norske Talenter vil forhåpentligvis by på flere muligheter, sier han.

Crooning

En betegnelse innen populærmusikken på en sentimental syngemåte, derav også betegnelsen crooner om en som synger på denne måten. Lansert i 1930-årene med Bing Crosby som hovedeksponent, og senere artister som Frank Sinatra, Dean Martin og Tony Bennet.

I tillegg til at han har en sønn og er fulltidsstudent, skal Carl-Henrik gifte seg i august i år.

– Jeg skal ikke stikke under en stol at det venter en pengepremie hvis jeg vinner Norske Talenter. Det vil komme godt med til bryllupet, sier han.

Han forteller at det er vanskelig å balansere det å følge musikkdrømmen med familielivet, men at hans forlovede deler hans egen drøm om å lykkes. Noe han setter stor pris på.

Nå håper han at drammenserne er klare for å bidra, og ofre noen kroner til stemmeavgivningen slik at hans drøm får leve videre.

– Jeg lover at hvis Drammen stiller opp for meg, skal den første konserten jeg holder etter Norske Talenter være på Drammens Teater, med Drammen Storband i ryggen, selvfølgelig, avslutter han.

Kommentarer til denne saken