Lei av grått og vått vær? I romjula snur det

KALDT OG SOLRIKT: Fra onsdag til fredag er det gode sjanser for kaldt og klart vær i drammensdistriktet.

KALDT OG SOLRIKT: Fra onsdag til fredag er det gode sjanser for kaldt og klart vær i drammensdistriktet. Foto:

DEL

DRAMMEN: Etter mye grått og vått vær i drammensdistriktet er det gode muligheter for dem som lengter etter kaldt og klart vær med blå himmel og sol.

Statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt kan friste med sol allerede fra onsdag, men forteller at torsdag ser ut til å bli den desidert beste dagen.

— Det går generelt mot et ganske pent vær, hvor et svakt høytrykk over de sørlige delene av landet gir et lettskyet, pent vær og et markert fall i temperaturen.

Blir mye kaldere

Sammen med sol og klarvær kommer også kuldegradene. Statsmeteorologen forteller at temperaturene vil krype ned til et sted mellom minus fem og minus ti de fleste steder i distriktet. Dette vil naturlig nok føre med seg et islag flere steder.

– Akkurat nå et det vått mange steder og da vil det fryse til is, særlig langs elven. Det går nok greit på veiene, men det vil bli glatt for dem som skal ut å gå, forteller han.

Lite snø i sikte

Haga må imidlertid skuffe dem som håpet på mer snø i skiløypene.

– Mest sannsynlig blir det ikke noe snø. Det er en liten sjanse for at det kanskje blir snø i morgen, men det er noe usikkert. Det mest sannsynlige er at det blir sludd og regn nede i byen og sludd og muligens noe snø over 200 meter i åsene.

– Det blir kanskje et lite, hvitt dryss på trærne, som vil passe godt nå i jula.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken