Varslet om skogbrannfare: – De høye temperaturene vil fortsette å stige i neste uke

I neste uke vil trolig gradestokken nærme seg 30-tallet.

I neste uke vil trolig gradestokken nærme seg 30-tallet. Foto:

Trodde du det var varmt i dag? Neste helg kan temperaturen nærme seg 30-tallet. Og med det følger skogbrannfare \.

DEL

DRAMMEN: I dag viser målestokken i Drammen at sommeren absolutt har inntatt byen, og utendørs kan 27 herlige varmegrader nytes.

– Det er ventet høye temperaturer langt oppi tjue de neste dagene. Men det kan bli litt kjøligere til helgen, spesielt på søndag kan det komme noen lokale byger, forklarer Frode Hassel ved Meteorologisk institutt.

Men temperaturene vil gradvis stige i neste uke, og mot ukeslutt vil vi se enda høyere sommertemperaturer enn det vi gjør i dag.

– Neste lørdag er det prognoser om 29 grader. Men det er ni dager til, så værbildet kan endre seg og mye kan skje før den tid.

– Det ser lovende ut, og man kan absolutt si at det er sommer.


Skogbrannfare som blir

Men høye temperaturer og lite nedbør har ført til at det nå er meldt om skogbrannfare østafjells.

– Det kommer noen lokale byger på ettermiddagen til helgen, men dette vil fungere som en forbigående lindring og ikke være nok til å dempe skogbrannfaren, informerer meterologen.

De lokale bygene kan være kraftige, og det er tilfeldig hvor de treffer. Men de vil tørke raskt opp, forteller meteorologen. Men dette er også det eneste nedbøren som er meldt her fremover.

Derfor vil skogbrannfaren tvilsomt ikke forsvinne med det første.

– Skogbrannvarselet vil nok være der mange dager fram i tid. Det er meldt lite nedbør fremover de fleste steder, og dessuten har vi så høye temperaturer at det raskt tørker opp uansett.


– Slokk engangsgrillen

I fjor ble brannfaren så stor at brannvesenet innførte totalforbud mot å grille i naturen i Drammen.

Men hva kan du gjøre for å unngå å starte en skogbrann lurte du? Meteorologen har noen råd han mener er opplagte.

– Det er ganske standard, men folk må unngå å tenne bål i utmark, slokke nedgangsgriller etter bruk og unngå å tenne bål der hvor vind kan dra med seg gnister, forklarer meteorologen.

Artikkeltags