DRAMMEN: Mandag gikk styret i Strømsgodset Toppfotball ut og sa at de hadde tillit til Henrik Pedersen, og at han fortsatt var klubbens hovedtrener.

Konklusjonen kom etter at en varsler hadde fortalt at Pedersen skulle ha kommet med det vedkommende oppfattet som rasistiske utsagn. Styret konkluderte med at det hadde forekommet «noen uheldige episoder», men at de ikke hadde avdekket forhold som gjorde at styret i Strømsgodset Toppfotball fant grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen.

Full tillit

I et uttalelse skrev styret:

«Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben. Styret tar sterkt avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben.»

Senere mandag kveld skrev Pedersen at han var 100 prosent renvasket for anklager om rasisme.

Men etter mandagens avgjørelse har flere varsler mot Pedersen dukket opp. Sju spillere sendt varsler til NISO, som er idrettsutøvernes interesseorganisasjon. Hva disse varslene omhandler, og hvem som har meldt dem inn er ikke kjent – verken for styret eller offentligheten.

Nye møter

Disse varslene førte til at styret måtte revurdere sin avgjørelse, og i løpet av uka har de vært samlet til flere møter - både med varslere, spillere og andre involverte.

Onsdag kveld var styret samlet til et ekstraordinært styremøte, før de torsdag kveld igjen var samlet.

Fredag morgen var Henrik Pedersen og hans rådgivere samlet i et møte med Strømsgodsets administrasjon på et hemmelig sted. Drammens Tidende har observert at partene er samlet.

Drammens Tidende erfarer at de er samlet for å finne en løsning som innebærer at Pedersen ikke lenger er Godsets trener.