DRAMMEN: Etter det Drammens Tidende erfarer er Jonatan Braut Brunes enig med Strømsgodset Toppfotball om innholdet i en kontrakt. Det er bare formaliteter som gjenstår før Lillestrøm-spilleren blir presentert som ny SIF-spiller.

Godset og Lillestrøm skal også da være enige om en overgangssum. Etter det DT erfarer er den på drøyt tre millioner kroner.

Ingen i Strømsgodset Toppfotball ønsker å kommentere saken.

Dermed ser erstatteren til Lars-Jørgen Salvesen ut til å være på plass. Salvesen, som har vært Godsets førstevalg på spissplassen de siste månedene, ble solgt til Bodø/Glimt i forrige uke. Salget har etter det DT erfarer en totalramme på drøyt 13 millioner kroner.

Sist fredag skrev Romerikes Blad at Lillestrøm var i samtaler med Strømsgodset om et salg av Brunes. Den 21-årige spissen har i vår vært utlånt til 1. divisjonsklubben Start, men i helga hentet LSK ham tilbake. Nå blir altså Brunes solgt til SIF.

Jonatan Braut Brunes er foreløpig toppscorer i 1. divisjon med tolv mål på 14 seriekamper. Han er dessuten fetteren til megastjerne og Manchester City-spiller Erling Braut Haaland (21).

Brunes er fra Rogaland, og spilte først i Bryne. Unggutten har også vært i Sola og Florø – i tillegg til Lillestrøm og Start.