Gå til sidens hovedinnhold

Drammens Tidende mener: Dette er julegaven alle bør få i år

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Dersom du ikke er ferdig med innkjøp av julegaver, bør du lese videre. I år er det en helt spesiell julegave som familie og venner bør sette ekstra pris på å finne under treet.

Dette bør sjefen din også få høre – for i år er det ikke feil å få flere helt like gaver.

Husker du da vi kunne møte venner vi kjenner og venner vi snart skulle bli kjent med, gå ut og spise med kolleger, julebordet i fjor hvor «Svein» – som alltid – ble litt for full litt for tidlig? Det begynner å føles lenge siden.

På kvalitetssteder som Anchas Bodega, Ask og Loke, Frukt og Grønt, Yo Thai gjør lokale entreprenører og matkunstnere alt de kan for at hverdagene våre skal bli mindre grå. Men i disse korona-tider møtes de med den ene triste nyheten etter den andre.

Enda verre er det for skjenkestedene. Mat må folk ha, det sosiale livet på puben er det imidlertid mange som avstår fra. Utelivsbransjens muligheter til å overleve begrenses med stadig kraftigere tiltak. Bestillingene for julebord skulle renne inn, men i stedet renner det avbestillinger ut.

Denne uka var det kroken på døra for Café Grua på Grønland.De lager fantastisk pizza. Men det holder ikke når kundene må holde seg hjemme, og 90 prosent av omsetningen er borte. Det samme gjelder butikker i hele vårt distrikt.

De trenger alle vår hjelp. Skjer det ikke noe drastisk, er det stengte dører og skifteretten som ringer inn det nye året for enkelte. Derfor maner Drammens Tidende til en annen dugnad: Vi oppfordrer dere alle til å hjelpe det lokale næringslivet.

Oppskriften er enkel: La oss alle kjøpe gavekort på mat-opplevelser og lokale varer. Vet du ikke hvem eller hva du skal velge - velg «alle»! Byen vår Drammen har en løsning for nettopp det: Et gavekort som kan brukes hos et bredt utvalg av lokalt uteliv og handel.

Pengene som skulle ha gått til det avlyste julebordet og julegaven til de ansatte, slå det sammen og gi de ansatte opplevelser de kan nyte i det kommende året, uansett om de liker fine dining eller take away.

Drammens Tidende heier på alle dem som går på jobb for å yte den beste service de kjenner, slik at vi skal føle oss litt bedre. Men nå sliter mange av dem. Og det er egentlig urettferdig:

«Vi har vært flinke. Ingen smitte kan spores tilbake til verken restauranter eller uteliv i Drammen, Viken og Oslo. Samtidig må vi fortsette å bære denne byrden,» skriver kokken Jonatan Bukkøy Arntzen i et leserinnlegg i Drammens Tidende.

Og han har et meget godt poeng.

Nå er det vår tur til å hjelpe dem, slik de har hjulpet oss med god mat, vellykkede dater, jubileumsmiddager, firmafester - og smittefri koronahåndtering.

Drammens Tidende heier på det lokale næringslivet. Derfor startet vi satsingen DT24 for et år siden, for å få fram alle de positive historiene. Derfor har vi i flere år brukt de lokale aktørene, ikke kjedene, når vi gir de ansatte gaver. Og derfor blir gaven til alle våre ansatte i år et gavekort de kan bruke lokalt.

Vi håper du vil gjøre det samme.

Støtter du lokalt næringsliv - send oss et tips, espen@dt.no.

Kommentarer til denne saken