Gå til sidens hovedinnhold

Drammens Tidende øker lesertallene – fosser fram digitalt

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammens Tidende befester posisjonen som den suverent største avisen i vår region.

DRAMMEN: Ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) har Drammens Tidende 81.800 lesere digitalt og på papir i første kvartal 2019.

Det er en oppgang på 2.500 lesere sammenlignet med samme tidspunkt i 2018.

Det betyr at Drammens Tidende nok en gang er den soleklart største avisen i vår region. Til sammenligning har den nest største avisen, Tønsbergs Blad, 63.300 lesere i samme periode.

– Det er en hyggelig bekreftelse på arbeidet vi gjør hver eneste dag for å være mest mulig relevant for våre lesere, og at avisen er på vei i riktig retning, sier konstituert redaktør Espen Sandli.

Digital boom

Den virkelige veksten kommer først og fremst digitalt.

De ferske tallene viser at Drammens Tidende har 56.000 digitale lesere – en økning på smått utrolige 6.500 siden forrige måling etter første kvartal i år.

– Det er gledelig at vi treffer så mange digitale lesere som søker dt.no for god journalistikk, sier Sandli.

Nedgang på papir – øker abonnenter

Til tross for en total leserøkning, viser MBLs tall at Drammens Tidende går tilbake når det gjelder lesere av papiravisen – i likhet med de fleste andre aviser i Amedia-konsernet.

I andre kvartal 2019 hadde avisen 39.300 papirlesere – en nedgang på 2.800 sammenlignet med første kvartal i 2019.

For tre uker siden var avisenes opplagstall for første halvdel av 2019 klare. De viser at Drammens Tidende vokser, og øker sitt totale opplagstall sammenlignet med andre halvår i fjor. Første halvdel av 2019 endte på 27.263.

For leserne kan det være vanskelig å forstå forskjellen mellom opplagstall og lesertall.

Opplagstallet (abonnenter) sier noe om hvor mange som faktisk betaler for avisen. Lesertallene forteller hvor mange som leser avisen digitalt og på papir.

Les også

Drammens Tidende vokser igjen


Kommentarer til denne saken