DRAMMEN: – Mars var veldig bra, vi hadde god ordreinngang og mye aktiviteter. Det stoppet brått opp da Norge gikk i dvale, sier Øyvind Bladt Hagen, regiondirektør i Amedia Buskerud Vestfold.
Koronakrisa har gitt store negative konsekvenser i reklamemarkedet. Regiondirektøren opplyser at de derfor har sendt ut permitteringsvarsel til elleve ansatte i salgsavdelingen tirsdag.
De elleve ansatte blir 50 prosent permittert fra torsdag 2. april.
– Vi har fulgt utviklingen fra dag til dag. April blir svært krevende og da må vi gjennomføre ulike tiltak for å sikre driften. Ett tiltak blir dessverre permitteringer i salgsavdelingen, sier Bladt Hagen til Drammens Tidende.
Klar oppfordring
– Når butikker lukker dørene og samfunnet delvis stenges ned, er det ikke så mange annonseinntekter. Det påvirker oss, slik det også påvirker det store fellesskapet vi er en del av, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli.
Også i redaksjonen er det iverksatt tiltak for å redusere kostnader, men uten å permittere redaksjonelle medarbeidere.
– Som leser vil du imidlertid merke at det lages langt flere saker enn vanlig, og mer av den viktige journalistikken du trenger for å holde deg oppdatert om både korona-krisa og andre viktige nyheter, sier Sandli.
Han kommer med en oppfordring:
– Det er nå det er viktig å støtte opp om det lokale næringslivet, bakeriet på hjørnet, klesbutikken – og lokalavisa.
– Krevende
Tone Jørgensen er klubbleder i salgsavdelingen og en av dem som har ansvar for nøkkelkunder (KAM). Hun beskriver situasjonen som krevende.
– Det er merkbart at arbeidsmengden er mindre, men det avhenger av hvilke oppdrag man har i porteføljen sin, for det er fremdeles flere bransjer med mye aktivitet, sier hun.
Klubblederen sier de ikke har fått beskjed om hvor lenge de vil være permittert, bare at det gjelder inntil videre.
– Det som blir viktig nå, er å bistå og hjelpe hverandre. Vi må se hvordan permitteringen vil påvirke den enkeltes personlige økonomi, sier hun.
Jørgensen sier hun er skuffet over at de ikke fikk lenger enn to dagers varsel om permitteringene.
– Jeg mener vi burde blitt varslet 14 dager før, for selv om det er koronakrise er det ikke bråstopp i markedet. Jeg mener derfor at det ikke er grunnlag for en så kort frist, sier hun.
Berettiget bruk av kortere varsel
Bladt Hagen forklarer bruken av to dagers varsling på følgende vis:
– Arbeidsmiljøloven åpner opp for bruk av to dagens varsling ved uforutsette hendelser. Bedriften mener at denne typen uforutsette hendelser og ikke minst direkte konsekvenser av myndighetenes sanksjoner berettiger bruk av to dagers varsling.
Regiondirektøren bekrefter også at de ansatte ikke har fått beskjed om hvor lenge de vil være 50 prosent permittert.
– I så uforutsette situasjoner som vi opererer i nå, er det mest nærliggende å benytte oss av «inntil videre». Vi skal selvsagt ha tett dialog med klubb og permitterte medarbeidere framover om hva som skjer framover, sier Bladt Hagen.