DRAMMEN: Drammens Tidende har sikret rettighetene til samtlige av Strømsgodsets treningskamper på Marienlyst de neste fem årene. Strømsgodsets daglige ledere Rune Martinsen og Magne Jordan Nilsen er strålende fornøyd med å inngå et samarbeid med lokalavisa.

– Det er kjempeviktig for oss å være i byens og distriktets største kanal, sier Martinsen.

Det betyr at kunder av alle de 80 Amedia-avisene rundt om i landet, også vil ha tilgang på SIFs treningskamper.

– Tidligere har det vært litt ulike løsninger på hvem som har vist treningskampene våre. Dermed er vi veldig glade for å ha en så langsiktig avtale, som gir forutsigbarhet for oss og supporterne, forteller Jordan Nilsen og legger til at andre nasjonale mediehus var ute etter disse kampene.

– Vi ønsker at disse kampene skal vises lokalt og at Drammens Tidende skal ha eierskap til det.

Samarbeid utenfor banen

I tillegg til rettighetsavtalen inngår DT og SIF en samarbeidsavtale. Ansvarlig redaktør i DT Espen Sandli sier at lokalavisen og fotballklubben planlegger å samarbeide om flere aktiviteter utenom fotballen.

– Vi og Strømsgodset går alle på jobb for å gjøre Drammen bedre med tanke på fattigdom, inkludering og mer.

Godsets Jordan Nilsen legger til at man vil utover våren utarbeide noen helt konkrete og ordentlige planer basert blant annet på de fem bærekraftsmålene Godset fokuserer på.

– Barnefattigdom er noe vi sammen med Drammens Tidende kommer til, og skal komme videre med.

– Med et femårs perspektiv er det også lettere å samarbeide med å etablere større ting, sammenlignet med en ettårsavtale, legger administrerende direktør i Drammens Tidende Øyvind Blandt Hagen til.

Jordan Nilsen nevner at klubben også ønsker sammen lokalavisa å komme nærmere supporterne med blant annet egne supportertreff i regi av DT og Godset.

Naturlig

Rune Martinsen sier det er helt naturlig for to av byens mest sentrale aktører å inngå et samarbeid.

– Lokalavisa er en veldig viktig aktør i lokalmiljøet og derav også en viktig samarbeidsparter for Strømsgodset. Drammens Tidende er best i Norge på å dekke Strømsgodset, men dårlig på børs riktignok, sier Marthinsen lattermildt og fortsetter:

– Vi har det samme publikummet – innbyggerne i Drammen – og derfor må vi jobbe sammen. Strømsgodset er mer enn bare fotball, og Drammens Tidende er mer enn bare en avis.

Ansvarlig redaktør Sandli legger til at det redaksjonelle i Drammens Tidende er fri og uavhengig i sin dekning av klubben.

– Redaksjonelt kan vi være kritiske, men våre interesser i byen er felles – gjøre drammen bedre.