Gå til sidens hovedinnhold

Drammenser leder byens mediehus

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er flere tiår siden en drammenser satt i førersetet i mediehuset Drammens Tidende. Nå er Espen Sandli (47) konstituert som ansvarlig redaktør.

Født og oppvokst på Åssiden med sterk forkjærlighet for byen og Godset til tross for at han er bosatt i Lier.

– Jeg brenner for Drammen og distriktet og håper som konstituert ansvarlig redaktør å sette dagsorden i en spennende tid med store forvandlinger i bymiljøet.

Engasjert

Espen Sandli vil gi lesere både på nett og i avis saker som engasjerer og berører.

– Det er viktig å understreke at når man skal lede et mediehus må hjertet for området være med og man må kjenne folka som bor her.

Han er karakterisert som en sterk lagbygger og en veldig jovial fyr med et hjerte som banker hardt for lokaljournalistikk og Drammen.

Espen Sandli kom til Drammens Tidende som journalist i 1999. Han ble raskt en sterk stemme i redaksjonen og ble i sin tid klubbleder for journalistene.

Hentet til Oslopressen

I 2006 forsvant han til hovedstadspressen, først til VG, dernest til Dagbladet der han de siste årene var leder av Dagbladet Magasinet.

– Jeg trodde vel at jeg ville bli i hovedstadspressen, men da muligheten til å bli nyhetsredaktør i Drammens Tidende for vel et år siden dukket opp, grep jeg sjansen, sier han.

Kristin Monstad var ansvarlig redaktør av Drammens Tidende i fem år, men sa nylig opp for å bli kommunikasjonsdirektør i togselskapet Go Ahead. I perioden til ny ansvarlig redaktør blir ansatt, er det Espen Sandli som styrer virksomheten.

I 2014 vant Espen Sandli Skup-prisen for serien «Null CTRL» om sviktende norsk datasikkerhet. Sandli har også vunnet internasjonale journalistpriser for korrupsjon i FIFA og medlemsjukset i SOS Rasisme.

Med seg i ledertemaet for mediehuset har Espen Sandli med seg Janne Sundelius Braathen som nå er konstituert som nyhetsredaktør, og politisk redaktør Hege Breen Bakken.

Kommentarer til denne saken