Vindu holdt på å falle ut fra sentrumsbygg: – Vi kom i grevens tid

Brannvesenet rykket ut til Strømsø torg etter at et vindu holdt på å falle ut fra en bygning.

DEL

Oppdatert klokka 17.13: Politiet skriver på Twitter at de klokka halv fem i ettermiddag fikk melding om at to trær hadde falt over en parkert bil i Kreftingsgate i Drammen. Det skal ikke ha vært noen inne i bilen. Politiet skriver videre at de ikke har fått tak i eieren av bilen, en Citroen Berlingo, men at den er registrert på firmaet Fiber1 AS.

Oppdatert klokka 15.17: Brannvesenet har forlatt Strømsø torg.

Oppdatert klokka 15.15: Brannvesenet har tatt ut vinduet fra Sankt Hallvard-bygget. – Vi kom i grevens tid, vinduet hang i bare hengslene. En person har stått inne og holdt i vinduet en god stund. Hvis vi ikke hadde kommet nå, kunne det falt ned og skadet folk. Det veier jo noen kilo. Det er litt usikkert om det er vinden som har ført til at vinduet har løsnet, sier Arne Christian Olsen, brannkonstabel på stedet.

Ifølge Olsen er det ikke uvanlig at brannvesenet hjelper til på slike oppdrag.

– Vi må prøve å hjelpe innbyggerne våre, sier han.

Oppdatert klokka 15.05: Det var et vindu i Sankt Hallvard-bygget som holdt på å løsne i det kraftige vindværet.

Oppdatert kl. 12.15: Politiet melder at et tre har blåst ned over Semsmoveien i Hokksund.

– Det sperrer hele veibanen, og ligger også over strømledninger, sier politiets operasjonsleder Marius Knutsen til Drammens Tidende.

Vegtrafikksentralen ble varslet, og noe senere var treet ute av veien.

Oppdatert kl. 11.45: Et tre har blåst over veier i Selmers gate i Nybyen, melder politiet kl. 11.40.

På Konnerud sperret et tre ett kjørefelt ved Konnerud barneskole. Det meldte politiet klokken 11.25.

Uværet som Meteorologisk institutt varslet tidligere i uka har søndag formiddag slått inn over Drammen og andre deler av Østlandet.

– Sikre løse gjenstander, og unngå nødvendig ferdsel på utsatte steder, var meteorologenes anbefaling.

Søndag er det kraftige vindkast i sentrum av Drammen, og Meteorologisk institutt meldte litt før klokken 11.00 at stormen er på det kraftigste nå, og at vinden først vil svekkes utpå ettermiddagen.

VIND I HÅRET: Therese(2) og mamma Kristin Odden lot seg ikke skremme av vinden, og gikk søndagstur på Grønland. - Det er bare gøy, sier mamma Kristin mens vinden blåser i håret. Therese hadde håpet at hun hadde en paraply slik at hun kunne fly som bestemor Skogmus i Hakkebakkeskogen.

VIND I HÅRET: Therese(2) og mamma Kristin Odden lot seg ikke skremme av vinden, og gikk søndagstur på Grønland. - Det er bare gøy, sier mamma Kristin mens vinden blåser i håret. Therese hadde håpet at hun hadde en paraply slik at hun kunne fly som bestemor Skogmus i Hakkebakkeskogen. Foto:

Flere steder på Østlandet har tre blåst over veien, blant annet på rv. 7 ved Sokna og på fv. 256 ved Gjennestad i Vestfold.

På flere fjelloverganger ligger det sludd, og Valdresflya er stengt pga. uvær.

Saken oppdateres.

TOK UT VINDU: En god del skuelystne samlet seg på Strømsø torg søndag da brannvesenet fjernet vinduet. Beboerne overtok vinduet etter at brannvesenet var ferdige.

TOK UT VINDU: En god del skuelystne samlet seg på Strømsø torg søndag da brannvesenet fjernet vinduet. Beboerne overtok vinduet etter at brannvesenet var ferdige. Foto:

Disse fem havner i opposisjon – tar tapet med fatning

Seierserklæringen: – Bomsaken ikke noe tema. Det samme gjelder eiendomsskatt

Henriette om Sondres hjertestans: – Når jeg ser han ligge der er plutselig hele fremtiden revet bort fra meg


Artikkeltags