(Østlands-Posten)

De tre tiltalte, en 24-åring og en 21-åring fra Larvik, og en 23-åring fra Buskerud, er tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en ung mann i hybelhuset på Mølla natt til 6. juni i fjor.

Alle nektet straffskyld for drapsforsøket da retten ble satt i Larvik tingrett i dag.

En beboer ble skutt på kloss hold på sin egen dørstokk. Pistolen ble rettet mot hodet hans, men offeret overlevde fordi han klarte å slå til pistolen i det skuddet gikk av, og kula gikk dermed inn i leppa og ned i skulderen.

 

Mistet pistolen

I sitt innledningsforedrag fortalte aktor at 23-åringen mistet pistolen i gulvet etter at skuddet gikk av, og at offeret da så sitt snitt, med blødende med skuddskadene i ansiktet og skulderen, til å stikke av.

LES OGSÅ: Ruset og syke da skuddene falt – gikk med på videre fengsling etter drapsforsøket i Mølla

De to andre tiltalte, 21-åringen og 24-åringen fra Larvik, nektet også for drapsforsøket, men erkjente bruk av narkotika.

Statsadvokaten, ved aktor Alf Martin Evensen, vil be om tvungen psykisk helsevern for 24-åringen, som er tiltalt for å ha medvirket til drapsforsøket i psykotisk tilstand.

– Ingen av dem har sagt noe om hvorfor de oppsøkte NN (fornærmede i saken, red.anm.) den natten, sa Evensen.

 

Ber om forvaring

Statsadvokaten vil be om forvaring med en tidsramme på ni år for skytteren, 23-åringen fra Buskerud.

Forvaring blir brukt i saker med svært alvorlig kriminalitet.

 

23-åringen nektet for drapsforsøk, og også for å ha skaffet seg pistolen, en colt 45, og for å ha kommet til Larvik med den ladde pistolen om natta.

Han nektet også for bruk av narkotika. Han er tiltalt for å ha vært ruset på ecstasy, hasj, amfetamin og piller natt til 6, juni i fjor.

Han er også tiltalt for å ha oppbevart et hagleløp hjemme hos seg selv i Buskerud, noe han også nektet for.

Mannens forsvarer, Nils Christian Nordhus, opplyste i sin innledning at hans klient, skytteren, er schizofren, og at dette er bakgrunnen for at han nekter straffskyld.

LES OGSÅ: De er siktet for drapsforsøk, men nå må politiet undersøke om de i det hele tatt kan straffes

Han har allerede erkjent i politiavhør at det var han som skjøt, og han erkjenner de faktiske forhold, opplyste hans forsvarer.

 

Lå i et buskas ved Mølla

Politiet fant 23-åringen og 21-åringen ligge i et buskas bak en trafokiosk ved jernbaneundergangen på Stavernsveien noen timer etter at skuddet på Mølla falt.

LES OGSÅ: Mener det er fare for at han tilpasser forklaringen sin hvis han slipper ut av fengsel nå

24-åringen hadde blitt igjen i leiligheten sin på Mølla og møtte politiet da de kom.

Saken går fram til onsdag, og fortsetter mandag til onsdag i neste uke.

I retten skal nå straks offeret forklare seg om det han ble utsatt for, og deretter skal to av de tiltalte forklare seg om hva som skjedde natt til 6. juni 2017.