DRAMMEN: – Jeg synes jeg hadde fortjent litt flere sjanser enn hva jeg fikk, sier Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen (26).

Som 22-åring fikk han drømmen oppfylt. Han flyttet fra Drammen og Drammen håndballklubb og dro ned til Danmark, hvor han skrev proffkontrakt med den danske håndballklubben Ribe-Esbjerg.

For sørlendingen handlet det om å komme seg ut og oppleve håndballen ute i verden, men ting ble ikke helt som Vildalen hadde sett for seg.

– Det var vanskelig, forteller han til Drammens Tidende da vi møter han hjemme i leiligheten.

Plutselig mottok Håkon (22) flere ukjente anrop: – Jeg har ingen anelse om hvorfor dette skjer

Klubben snudde

Ifølge Vildalen tok det lang tid før klubbene ble enige om overgangen og da han omsider kom seg til Danmark, var oppkjøringen til den kommende sesongen allerede godt i gang.

Med elleve nye spillere i stallen til den danske klubben før sesongen, lå det mye press på laget. Til tross for lite trening med lagspillerne, ble Vildalen kastet rett inn i en treningskamp. Med dårligere resultater enn forventet av laget, endte det opp med mye tid på benken for den nye proffspilleren.

– Jeg klagde ikke. Jeg prøvde å fokusere på de tingene jeg kunne gjøre noe med, men jeg synes ikke jeg fikk de mulighetene jeg hadde fortjent. Når jeg først fikk spille, synes jeg det gikk greit, sier han og tilføyer at det ble veldig mye nytt på en gang.

Etter noen måneder ønsket ikke den danske klubben å satse videre på Vildalen. 26-åringen forteller at han synes det er rart at klubben ønsket han såpass mye at de var villig til å kjøpe han ut av kontrakten i DHK og signere treårskontrakt, for så å selge han videre etter en kort periode.

– Man kan ikke love noen spilletid heller, påpeker han.

Da situasjonen ble slik den ble, var Vildalen selv klar for å reise videre. Da gikk turen til sørlandsklubben ØIF Arendal.

– Jeg vet med meg selv at hvis jeg hadde holdt ut litt lenger, så tror jeg at jeg kunne blitt lenger og levert. Jeg var ikke villig til å sitte på benken lenger, meddeler han.

Sterkere

Senere gikk turen tilbake til drammensklubben, noe som var det riktige valget, skal vi tro 26-åringen selv.

– Det er her jeg har hatt den beste tiden i håndballen og det er under Kristian Kjelling. Vi har et veldig godt forhold. Han trykker på noen knapper som passer veldig bra for min spillestil. Jeg får mye ansvar her og jeg får være delaktig i mange ting. Det er veldig gøy, utdyper han.

Til tross for at den første proffopplevelsen ikke ble helt det Vildalen hadde sett for seg, forteller han at opplevelsen på mange måter har gjort han sterkere, og det har ikke satt en stopper for ønsket om å en dag reise ut igjen.

– Jeg har veldig lyst til å reise til utlandet igjen. Jeg vet ikke hvor det blir eller når det blir. Det har jeg ingen plan på. Jeg kommer ikke til å dra før jeg klar eller har lyst eller før jeg finner en klubb som kan passe meg bra.

– Det er litt rart

Etter en god sesong i den blå drakta og som toppscorer i Rema 1000-ligaen, med 165 mål på 23 kamper, har gitt sørlendingen muligheten til å være med på samlinger sammen med de norske håndballherrene.

– Det var kult. Jeg ble hasteinnkalt på slutten, men det er gøy at landslagsledelsen har meg i tankene, sier han.

I tillegg til gode resultater på banen, blomstrer det også på kjærlighetsfronten for 26-åringen, som er kjæreste med Vipers-spiller Ragnhild Valle Dahl. Til tross for at de begge satser fult på håndballen på hvert sitt topplag, forteller Vildalen at de får det til å funke.

– Det er litt rart, men begge er innforstått med det. Man ønsker jo at man har litt mer tid sammen, men det er sånn det er, meddeler han.