Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestart for Mjøndalen - slo Sandefjord borte

Et kanonskudd av Tonny Brockmann, en strafferedning av Sosha Makani , og et Lars Olden Larsen mål på hans første berøring i kampen, og vips så fikk Mjøndalen den serieåpningen de drømte om. På bortebane ble Sandefjord slått 3-0.

SANDEFJORD: Mjøndalen forsvarte seg vel og lenge etter at de tok ledelsen allerede etter fem minutters spill. Det var ikke like pent og effektivt alt det som ble levert på naturgress i Sandefjord i serieåpningen, men viljen var der hele tiden. Og i en kamp der hjemmelaget lenge jaget enn utlikning, måtte Mjøndalen ta fram alt de hadde av defensive genere i laget.
Den prøven besto de, og det var ikke mange sjansene hjemmelaget skapte, om det var noen i det hele tatt bortsett fra straffesparket som Makani reddet.

Og mens hjemmelaget ble pisket framover, kom Lars Olden Larsen inn for skadde Tonny Brochmann, og han var ikek snauere enn at han skjøt ballen i mål på sin aller første berøring.

Og om ikke det var nok, så ble innbytter Alfred Scriven felt innenfor 16-meteren med tre minutter igjen å spille. Det var også Scrivens første berøring på ballen etter at han kom inn for Fredrik Brustad. Straffesparket fra Markus Nakkim reddet Jacob Storeevik, men Nakkim satte selv returen i mål til 3-0.

– Vi er solide. Jeg syns vi begynte dårlig, Sandefjord hadde ballen for mye, så vi la om midtveis i første, snudde v-en på midten og tok ut Singh på Sandefjord. Det var ikke en god førsteomgang, i andre syns jeg vi er solide. Totalt sett er jeg veldig fornøyd med resultatet, sa MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

Markus Nakkim kalte det en sliteseier.

– En fantastisk måte å starte på. Straffen var fryktelig, men det blir et spillemål. Poeng på Fantasy. Det liker vi, sa han til Eurosport, og hyllet stoppermakker Sondre Solholm Johansen.

Les også

MIF-børsen: Tryggheten selv

Drømmestart

Kun fem minutter var spilt da Tony Brockmann forfulgte et framspill fra Benjamin Stokk. Det la Martin Rønning ovenstad tilbake til Brochmann som kom i god fart. Skuddet fra dansken satt høyt oppe i keepers høyre hjørne.
Og 1-0 til Mjøndalen.

- Det er vanligvis fint å få en så tidlig ledelse. Hvis vi ser bor fra Odd-kampen i fjor, da, så er jo det gunstig, sier Vegard Hansen.

30. august i fjor var det også Tonny Brochmann som ga MIF -ledelsen i en bortekamp, mot Odd, og da var det bare spilt fire minutter. Til slutt vant Odd 6-1.

Hansen ramset opp hele lagoppstillingen da han skulle dele ut ros og klapp på skuldrene til spillerne som fortjente det etter at det hele var over. Men han mente også at bekrivelsen av en middels fotballkamp var i overkant snilt.

– Vi fikk ikke til så mye av det vi har trent på offensivt. Det ble en langballkamp med dueller. Men vi viste ork, arbeidsinnsats og defensiv moral og mange gikk helt i kjelleren for å sikre disse poengene. Måten Markus (Nakkim) og Sondre (Solholm Johansen) ryddet opp på i egen boks var strålende, mener Hansen.

Et skår i gleden var det at kaptein Christian Gauseth måtte gå ut med en strekkskade i låret allerede etter ni minutter.

Brochmann sto fram

Om det var fordi han fikk kapteinsbindet i etter Gauseth vites ikke, men fra da og ut omgangen var Tonny Brochmann bortelaget klart beste spiller. Han løp mye og fornuftig, var stadig spillbare, og etter en drøy halvtimes spill dro han selv av gårde med ballen innover i banen, og skuddet fra 16 meter ble flott reddet av Sandefjord-keeper Jacob Storevik.

Sandefjord hadde lenge slitt med presisjonen i det de gjorde på MIFs banehalvdel, og etter 39 minutter bestemte Franklin Nyenetue seg for å glemme alle pasningsmuligheter, og vandret fra langt ute på venstresiden og innover i banen. Helt til han ble felt, eller snublet i Sondre Solholm Johansens ben godt innenfor 16-meteren.

Og dermed straffespark.

Andre Söderlund fikk tillit fra 11- meteren, men måtte bare se langt etter Sosha Makani som lå strak i sitt høyre hjørne, og reddet straffesparket mesterlig.

Da hadde Mjøndalen slitt en del på motsatt side i forsvar der backen Brice Wembangomo og kanten Vidar Ari Jonsson laget trøbbel for Martin Rønnning Ovenstad og eliteseriedebutanten Nikolas Walstad. Mjøndalen-debutant Sebastian Sebulonsen hadde også litt å jobbe med i møtet med fotrappe Franklin Nyenetue, og kom vel så der fra debuten.

– Vi har harde kamper foran oss, det var viktig å score tre og slippe inn null. Vi scoret 26 i hele fjor, nå har vi tre. Jeg har sagt vi kommer til å bli bedre, og det står jeg ved, sa MIF-trener Hansen etter kampslutt.

Kampfakta

Eliteserien fotball:

Sandefjord – Mjøndalen 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Tonny Brochmann (6), 0-2 Lars Olden Larsen (77), 0-3 Markus Nakkim (89).

Dommer: Sivert Amland, Fana.

Gult kort: Martin Kreuzriegler, Sandefjord, Stian Aasmundsen, Markus Nakkim, Tonny Brochmann, Mjøndalen.

Lagene:

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler (Marc Vales fra 81.), Mats Haakenstad – Amer Ordagic (Enric Vallès fra 81.), Harmeet Singh, Sander Risan Mørk (Alexander Ruud Tveter fra 54.) – Vidar Ari Jonsson (Kristoffer Normann Hansen fra 66.), André Sødlund (Erik Brenden fra 81.), Franklin Nyenetue.

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Sebastian Sebulonsen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Tonny Brochmann (Lars Olden Larsen fra 76.), Christian Gauseth (Stian Aasmundsen fra 11.), Ole Amund Sveen (Joackim Olsen Solberg fra 83.) – Fredrik Brustad (Alfred Scriven fra 83.), Benjamin Stokke, Martin Rønning Ovenstad (Sivert Øverby fra 83.).

Kommentarer til denne saken