Nordlendingene tok med det et langt steg mot playoff til mesterligaens gruppespill. Tre av scoringene ble satt av tidligere spillere i Strømsgodset: Amahl Pellegrino, Marius Høibråten og debutant Lars-Jørgen Salvesen.

I tillegg scoret Hugo Vetlesen og Runar Espejord hvert sitt mål og sikret Bodø/Glimt et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Litauen neste tirsdag.

– I dag ser vi Glimt på sitt beste, og vi kunne ha scoret ti mål i dag. Vi fikk en stygg advarsel etter ett minutt som viste kvaliteten i laget deres. Vi holder ikke fartsgrensen i dag og leverer en vanvittig prestasjon. Vi må glede oss over utgangspunktet vi har fått, men vi må samtidig huske på at det blir en helt annen kamp tirsdag, sa en fornøyd Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter kampslutt.

Han fikk se Salvesen score i sin første kamp etter overgangen fra Strømsgodset.

– Lars-Jørgen viser hvor god han er i presspillet. Han er en kraftpakke, en avslutter og ikke minst en lagspiller, fortsatte Knutsen.

Hovedpersonen selv var også lettet etter drømmedebuten.

– Det var bare å sette den inn. Vi hadde masse gunstige brudd i dag, så vi kunne straffet dem enda hardere i dag. Jeg gledet meg veldig til kampen, og det kunne knapt blitt bedre med en storseier hjemme i Europa, fortalte Salvesen etter nedsablingen av Zalgiris.

Tidlig skremmeskudd fra gjestene

Etter en nervøs åpning på Aspmyra, der bortelaget hadde et hodestøt i tverrliggeren, slo Kjetil Knutsens lag på sjarmen foran et feststemt hjemmepublikum. Like før halvtimen var spilt ropte hele Aspmyra på straffespark da Amahl Pellegrino ble revet ned i sekstenmeteren.

Kampleder Istvan Vad tok seg en tur ut til VAR-skjermen før han resolutt pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Hugo Vetlesen iskald og sørget for ledelse til vertene. Minutter senere lå Glimts neste scoring i mål etter en sikker avslutning fra Pellegrino.

Etter pause la Lars-Jørgen Salvesen på til 3-0 med en praktavslutning, før Marius Høibråten stanget inn 4-0 minutter senere. På overtid lå hjemmelagets femte i mål etter en flott avslutning fra Runar Espejord.

Overraskende avansement

Zalgiris tok seg overraskende forbi Jo Inge Berget og Malmö i den 2. kvalifiseringsrunden til årets gruppespill i mesterligaen. 3-0 sammenlagt sørget senere for at svenskenes hovedtrener Milos Milojevic måtte pakke sakene sine etter å ha fått sparken.

Det er for øvrig tredje år på rad at Glimt møter Zalgiris Vilnius i europeisk kvalifisering, og laget håper å avansere for tredje gang.

Returoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Zalgiris i den 3. kvalifiseringsrunden spilles i den litauiske hovedstaden Vilnius førstkommende tirsdag. Før det skal Kjetil Knutsens mannskap ta imot Odd i Eliteserien lørdag.

Skulle Glimt ta seg videre, venter enten Ludogorets (Bulgaria) eller Dinamo Zagreb (Kroatia) i avgjørende kamper om plass i mesterligaens gruppespill. Kroatene sikret seg et godt utgangspunkt ved å vinne den første kampen 2-1 på bortebane tirsdag kveld.