– DSB har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap fra og med 22. april til og med 25. april med én maskin på vår base i Sauda, skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på Twitter.

Dette helikopteret settes inn i tillegg til skogbrannhelikopteret som er i fast beredskap på Torp lufthavn i Sandefjord.

Det faste helikopteret står i beredskap fra 15. april til 15. august, men på grunn av tørt terreng ble det satt inn også siste helgen i mars.

På mandag skal DBS på nytt vurdere behovet for ekstra beredskap.

Flere branner

Fredag ettermiddag har det vært flere branner i Sør-Norge.

Det har blant annet brent i et terrengområde på fem mål i Flekkefjord i Agder, og i et skogsområde på åtte mål på Tryvann i Oslo.

Tryvann-brannen er under kontroll, mens Flekkefjord-brannen er slukket.

I Stavanger har det også vært en mindre gressbrann og i Bamble i Telemark har det vært en mindre skogbrann.

I hovedstaden melder Meteorologisk institutt om rekordlite nedbør. Mellom 25. februar og 21. april falt det til sammen 13,2 millimeter nedbør i Oslo, som er det laveste siden 1974.

Svært tørt

I hele Sør- og Midt-Norge har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare med lokal fare for gress- og lyngbrann. Situasjonen blir beskrevet som utfordrende.

– Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt, skriver Yr i varselet og oppfordrer til å være forsiktig med åpen ild.

I Sør-Norge vil faren vedvare til det kommer nedbør av betydning, mens det i Midt-Norge er ventet nedbør på mandag og dermed også at faren vil avta.