Neptunrittet i Svelvik samler store sykkelnavn

Neptunrittet er et helt nytt ritt og arrangeres 8. juni.

Neptunrittet er et helt nytt ritt og arrangeres 8. juni. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han har vunnet Norgescupen de to seneste årene. 8. juni håper terrengsyklisten Greg Saw å vinne Neptunrittet i Svelvik.

DEL

SVELVIK: Svelvik Sykkelklubb inviterer til storstilt sykkelfest lørdag 8. juni. Da arrangeres den aller første utgaven av terrengsykkelrittet Neptunrittet, med noen av landets beste terrengsyklister på startstreken.

Flere av landets beste terrengsyklister stiller til start. Blant utøverne finner vi Rune Høydahl, Håkon Austad, Greg Saw, Heidi Sandstø, Elisabeth Sveum og en rekke andre av landets aller ypperste terrengutøvere.

SE VIDEO: Bli med Rune Høydahl på tur i Sande-terrenget

Seeding til Birken

Neptunrittet har fått seedingstatus til Birkebeinerrittet. De som sykler de lange løypa, kan bruke resultatet til å sikre seg en bedre startplass i Birkebeinerrittet i slutten av august. Det hever statusen til rittet i Svelvik, som også inngår i Norgescupen.

Arrangøren i Svelvik kan lokke med terrengsykkelutfordringer til alle aldersgrupper, fra de minste til Norgeseliten. Det er også en egen trimklasse for de som ikke ønsker å prøve deg på de mest utfordrende terrengpartiene.

LES OGSÅ: Finn sykkelgleden og kos deg i form (DT+)

- Vil lage en folkefest

Svelvik Sykkelklubb er klare på at de ønsker å lage en folkefest lørdag 8. juni.

– Vårt mål er å skape et ritt som både er blant de mest tekniske og krevende, og som samtidig er publikumsvennlig, byr på show, underholdning og god stemning i en kompakt ramme. Gjennom dette rittet ønsker vi å markedsføre den gamle skipsbyen Svelvik, som et maritimt, og intimt miljø som fortsatt har den maritime ånden i seg. Rytterne vil passere gjennom sentrum flere ganger, og forbi Dampskipskaia til Lensmannsvingen og opp Eik. Ferjebakken blir enveiskjørt denne dagen, siden rytterne skal ned den veien, opplyser rittleder Runar Berg til Svelviksposten.

LES OGSÅ: Tips og råd til Montebellorittet

Show med Saw

Greg Saw (36) fra Kongsberg er blant dem som stiller til start.

Han har vunnet Norgescupen de to siste årene, og satser 100 prosent på Norgescuprittet i Svelvik.

– Jeg gleder meg. Her får vi både solide terrengpartier, og show og publikum i sentrum. Slike ritt elsker jeg, sier Greg Saw.

Kongsbergrytteren sykler for sykkellaget Hardrocx ABAX Racing og går noen travle, men viktige uker i møte. Lørdag 25. mai stiller han opp i Montebellorittet, som går fra Sande til Konnerud. Deretter er det Neptunrittet 8. juni, før han giver løs på Farrisrunden i Vestfold 15. juni.

– Montebellorittet og Neptunrittet utgjør de to første rundene i Norgescupen. Resultatene i disse to rittene avgjør hvordan jeg legger opp resten av sesongen. Så det er veldig viktig for meg å satse 100 prosent i disse to rittene, og få gode resultater. Neptunrittet er helt nytt, og jeg tar en tur nedover til Svelvik i løpet av de nærmeste ukene for å prøvekjøre løypa. Jeg stiller selvsagt opp for å vinne, smiler den blide syklisten fra Australia.

Arvtaker til Drammensrittet?

I 2011 vant Greg Saw Drammensrittet. Dette rittet arrangeres ikke lenger, derfor håper han at Neptunrittet tar opp arven etter Drammensrittet – og byr på solide og utfordrende terrengpartier.

– Jeg ble skuffet da det ble kjent at Drammensrittet ikke skulle arrangeres mer. Derfor håper jeg Neptunrittet kan ta opp arven. Jeg gleder meg til å teste ut løypa, og ser også fram til å sykle på Rune Høydahls hjemmebane i Montebellorittet neste helg, forteller Greg Saw.

Vinn startplass til Neptunrittet

Har du lyst til å prøve deg i Neptunrittet? Drammens Tidende har fått noen gratis startplasser som vi deler ut til lesere som ønsker å delta.

Send en e-post til web@dt.no med navn og telefonnummer, og gjerne en liten begrunnelse på hvorfor nettopp du fortjener å vinne en startplass.

Drammens Tidende velger ut noen lesere som får hver sin gratis startplass i terrengsykkelrittet.

Se video fra Neptunrittløypa:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags