Gå til sidens hovedinnhold

Brukte klær selger som aldri før

Artikkelen er over 8 år gammel

At gjenbruk er trendy merker de veldig godt hos Fretex på Åssiden. – Ikke bare på kundene men også på giverne, sier daglig leder Svein Otto Aanonsen.

DRAMMEN. For nå skal vi ikke kaste, men levere til Fretex. Det forteller Svein Otto Aanonsen, som er daglig leder på Fretex på Åssiden.
– Det er en liten del av det som kommer inn som finnes i butikken. Den beste kvaliteten plukkes ut til butikk, sier han.

SE KLESKUPPENE VI FANT PÅ FRETEX PÅ DT+

Sangbøker og møbler

Hovedsorteringsanlegget for klær ligger i Oslo, mens bøker, møbler, lamper og smånips kommer fra sorteringsanlegget i Kobbervikdalen.
Blant de mest populære varene akkurat nå på Åssiden er gamle norske sangbøker, møbler fra 60-tallet i teak og skai og gammeldagse bilder.

LES OGSÅ: Fikk inn 185 tonn med klær i juli

LES OGSÅ: Klær selger som aldri før

Brukt kvalitet

I dag får bruktbutikken på Åssiden inn flere merkeklær enn tidligere. Det henger blant annet sammen med konkurransen fra billigkjedene, men det er også andre grunner.

– Drammen har begynt å bli mer og mer urban. Kundekretsen vår er bredere, og kundene blir mer og mer opptatt av kvalitet, sier assisterende butikkleder Terez Csorba.

– De er på jakt etter kvalitet også når de kjøper brukt, sier Aanonsen.
Og det er noen sesonger da det går mer klær enn andre.

– 17. mai og høsten! sier Csorba.

LES OGSÅ: Selger innsamlede klær videre


 

Kommentarer til denne saken