Vi vil ha heiarop og endring – derfor lanserer vi DT24

I dag lanserer Drammens Tidende noe helt nytt, til glede for gamle og nye lesere.

DEL

MeningerJobb og penger opptar oss alle, på ulike måter. I Drammens Tidende ser vi at dette stoffet er noe av det best leste og mest engasjerende.

Derfor lanserer vi i dag nysatsinga DT24. Målet for de fem journalistene i DT24 er å komme tettere på næringslivet gjennom hver dag å gi deg flere nyheter og gode historier om folk, suksesser, penger og makt.

Hva ønsker du deg for næringslivet i Drammen? Vi stilte 56 personer dette spørsmålet under Næringslivsdagene som nylig ble avholdt i byen. Ett svar gikk igjen: «At Drammen blir et sted det er attraktivt å etablere seg.»

Vi i Drammens Tidende kunne ikke ha sagt det bedre selv. Noe av det viktigste for videre utvikling av elvebyen og den nye storkommunen er et næringsliv i vekst. Vi trenger flere nye arbeidsplasser, så vi slipper å sende vekk kloke drammenshoder på pendlertog til Oslo.

Drammensregionen har alt som skal til – men vi må få det til. 25 personer. Det er nettoinnflyttingen til Drammen i årene 2010 til 2017. I fjor var tallet 16. Slike tall blir det ikke vekst av. Skal Drammen vokse, må det bli mer attraktivt å bo her, spesielt for småbarnsfamilier og unge i etableringsfasen. Den jobben har Drammen forsømt, og taper til kommuner som Sande og Lier. Telemarksforskning hevder at Drammen har gått glipp av over 600 arbeidsplasser siden 2012. Næringslivet er bekymret. Politisk må den nye storkommunen Drammen få fart på byen.

Drammens Tidende heier på drammensregionen. Vi vil bidra til endring, med engasjement og heiarop. Det er mye spennende på gang. Det er det vår jobb å fortelle våre 82.000 daglige lesere om. Derfor lanserer vi DT24.

Visste du for eksempel at et tomannsfirma står bak fem av de 100 største bedriftene i nye Drammen? Det kan du lese mer om i dagens intervju med milliardær og eks-mjøndøling Terje Stykket, som er først ut i en serie artikler om de største firmaene.

Men la det være klart: For oss er næringslivet mye mer enn topplederne i slips og drakt. Det handler like mye om det du er opptatt av der du jobber. Hva snakker dere om i kantina? Har firmaet ditt noe nytt på gang? Åpner det noe nytt i sentrum? Hva skjer på boligmarkedet? Butikken på hjørnet og storkonsern er like viktige for oss.

De som ikke lykkes skal vi selvsagt også fortelle om, med firmaer og arbeidsplasser som legges ned. Fordi det berører både ansatte og kunder, deg og meg. Men vi ønsker å fortelle flere historier om folk som satser og folk som lykkes.

-

LES ALLE SAKENE HER

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Tips oss: dt24@dt.no

Dette er DT24-gjengen som hver dag skal gi deg nyheter og historier om jobb, penger, bolig og sentrum:

Inger Boldvik leder DT24. Hun har i halvannet år skrevet nærmere 450 historier om «Folk i nye Drammen». Nå skal hun jakte de gode historiene i næringslivet.

Lars Johnsen har lang fartstid som avisas næringslivsjournalist. Han gir deg ferske nyheter og økonomisk innsikt i det lokale næringslivet.

Heidi Strand Berg tar suksesserien «Ny på jobben» inn i DT24-redaksjonen. Siden desember i fjor har vi blitt kjent med 144 nyansatte som byr på seg selv.

Mathilde Torsøe skriver om alt som rører seg i sentrum av byen. Nyetableringer, suksesshistorier og hvordan det egentlig går med virksomhetene vi bruker i hverdagen.

Vilde Jagland har ansvar for eiendomsutvikling. Hun skal gi deg siste nytt om boligmarkedet, vern og nybygging.

DT24-GJENGEN: Inger Boldvik (f.v.), Mathilde Torsøe, Lars Johnsen, Heidi Strand Berg og Vilde Jagland.

DT24-GJENGEN: Inger Boldvik (f.v.), Mathilde Torsøe, Lars Johnsen, Heidi Strand Berg og Vilde Jagland. Foto:

Vi hører gjerne fra deg. Hva har du lyst til å lese om? Har du hørt eller sett noe flere burde vite om?

Tips oss på dt24@dt.no

Artikkeltags