Gå til sidens hovedinnhold

NM ble en opplevelse for SIFs gatelag

Artikkelen er over 5 år gammel

Godsets eget gatelag har for første gang deltatt på NM, det foregikk i Sandefjord tirsdag og onsdag denne uken, og har gjort både Drammen og Buskerud stolte.

Det var en spent gjeng som møttes på bussen tirsdags morgen. Frokosten skulle inntas og energilagrene fylles opp til dagens matcher. Med oss på turen var vi så heldige å få selskap i bussen av Asker sitt gatelag. De var også en av motstanderne i innledende gruppespill, sammen med Viking og Brann.

Av gårde vi dro, i fullt kamputstyr, til Sandefjord og første kampen. Sandefjord tok oss godt imot, og garderoben ble lokalisert. Leggskinn kom på plass, teipen surret på og stive og ømme muskler ble smurt inn med tigerbalsam så samtlige i Sandefjord by må ha fått åpnet luftveiene. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene!

Oppvarmingen ble unnagjort og vi var klare for kamp.

Viking var motstander, og vi var fullt på høyde med dem selv om de ledet 1–0 helt til det sto igjen 20 sekunder. Da scoret vi slik at kampen endte 1–1. Neste kamp var Asker, og der kom seieren. Dermed kunne vi stolt dra på hotellet, vel vitende om at semifinaledrømmen levde. Bare vi slo Brann dagen etter.

Så bar det til hotellet. Vi ble innlosjert på dobbeltrom og selv om hotellet luktet en blanding av kamferdrops og svette var stemningen fantastisk! Banketten var i gang. Taler ble holdt og gatelagssangen ble spilt. En toretters middag ble inntatt og våre utvalgte var storfornøyd med opplegget. Selv om lokalet så ut som et klasserom i skoleferien mellom rettene da det ble åpnet opp for røykepause. Etter at fellesopplegget ble avsluttet valgte flere av våre å trekke seg tilbake etter en lang og tung dag for å lade opp til siste dag. De viste en disiplin og respekt  kanskje flere idrettsutøvere har noe å lære av.

Dag 2  startet med en skikkelig hotellfrokost før utsjekk og avreise til kamparenaen. Der startet dagen på verst mulig måte, 3–0 tap for Brann! Men, likevel, det var spill som varmet, innsats det luktet svidd av og en idrettsglede og et samhold vi aldri har sett på en fotballbane. Vi tapte for et bedre lag. Og dermed var det duket for  spill om 7. eller 8.-plassen.

Av alle lag så sto selveste Vålerenga på motsatt side. og dette ble en jevn kamp som vi burde vunnet. Likevel tapte vi 2-0, og, dermed endte vi på 8. plass av 12 lag i NM. Lagledere, spillere og klubben er stolt av det som ble prestert i NM for vi har hatt med en fantastisk gjeng som vi alle kan være stolte av! De har representert Godset og Drammen på den beste måten. De har vært inkluderende, morsomme, nysgjerrige og sist, men ikke minst, veldig gode!

Vi tar også med skryt fra Fotballstiftelsens leder: Dere har en fantastisk gjeng med dere, orden og disiplin, ikke noe tull. Og la det være sagt, det er gutta selv som har satt reglene!

Det ble også spilt en kamp mellom gatelaget all-star hvor en spiller med gode holdninger, engasjement og stå-på-vilje ble plukket ut. De møtte et lag bestående av politikere med Bent Høie som kaptein i spissen. Flere av våre synes det var bra at helse- og omsorgsministeren tok seg tid til å komme og prate,  og være en del av noe så fantastisk som det gatelaget er.

En av spillerne kommer med følgende melding på vår FB -side i bussen på vei hjem. og dette setter tårer og følelser i sving hos oss i støtteapparatet. Dette er EKTE KJÆRLIGHET.
 

Vi gikk på noen smeller, men ga også noen tilbake. Vi spilte med logoen til Godset  på brystet og ofret ALT vi hadde, og etter min mening så vant vi kveldens bankett. Vi utmerket oss også med megagodt kameratskap og herlig humør.

Takk  til Strømsgodset, takk til vår eminente trener Tobias  og til vår metodiske og engasjerte materialforvalter Roy. Til sammen med Stiftelsen  for rusforebygging og Inger- Lise, så har dere gitt oss et unikt minne og en fantastisk opplevelse.

Dere tar oss seriøst og jeg kan derfor på vegne av alle oss gutta si, 1000 takk!

Til slutt; gutta har vært særdeles gode, jepp, et flott selskap er dere, RESPEKT!

I dag fikk jeg min første medalje, EVER!!! Denne opplevelsen takker jeg dere ALLE FOR! Mvh, Simon Says

Godset er stolte av dere gutter, det er dere som gjør den tunge jobben. !!!

Kommentarer til denne saken