Teksten er skrevet av en av våre lesere.

Familien Havnen representerte Drammen Styrkeidrettslag godt. Yasmina Havnen (14) er den yngste noensinne til å kvalifisere seg til NM i styrkeløft. Den unge drammenseren dro til med 120 kg markløft, 105 kg knebøy og 55 kg benkpress, noe som ga henne en 4. plass totalt i hennes klasse. Broren hennes, Benjamin Havnen (17), endte på en 5. plass i sin klasse. Han endte med 135 kg i knebøy, 142.5 kg i markløft og 80 kg i benkpress. Deres far, Bjarne Havnen (49), tok bronse med sitt løft på 160 kg i benkpress.

Råsterke veteraner

Klubbens to eldste løftere er ikke ukjente for podiet. Marit Pettersen (63) dro ikke uventet til med gode løft og tok førsteplassen i år også. Hennes løft på 120.5kg i knebøy og 64 kg i benkpress ga henne to nye norgesrekorder. Neste mål for Marit er VM i Minsk, som går av stabelen i juni.

Kjetil Løvaas (63) satte ny norgesrekord på 241 kg i markløft. Han løftet 200 kg i knebøy og 152.5kg i benkpress, og endte sammenlagt på en førsteplass.

Passer for alle

Styrkeløft består av basisøvelsene knebøy, markløft og benkpress. Sporten passer for alle aldre og kjønn. Medlemmene i DSI er mellom 12 og 65år, og trener fast i lokalene på Gulskogen. Klubben fins både på FB og Instagram, Drammensi. Nysgjerrig på styrkeløft? Ta gjerne kontakt for gratis prøvetime!

Drammen Styrkeidrettslag:

Facebook: Drammen Styrkeidrettslag

Instagram: Drammensi

Nettside: http://drammenstyrkeidrettslag.no/