Gå til sidens hovedinnhold

Du gjør ditt beste mamma. Du har et vakkert hjerte

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Mødre holder sine barns hender et øyeblikk, og deres hjerter for alltid.»

Det er morsdag søndag. En anledning til å verdsette og takke mødre. I alle sine former og fasonger. De er noen fascinerende skapninger. De kan overøse med kjærlighet, og de kan såre med sinne. Som oftest er alle følelsene fylt med kjærlighet til deg og ditt vel.

Det er ikke lett å være mor. Jeg har selv en datter nå. Livet handler ikke lenger om meg. Hjertet vandrer fritt i verden. Du blir sårbar. Du skal verne et menneske fra farer du vet om, men som er ukjente for henne. Vi kan bare prøve.

«Du gjør ditt beste.» Det vil jeg si til alle mødre. Ikke vær for streng mot deg selv.

«Vi kan ikke gjøre store ting, men små ting med stor kjærlighet.» - Mor Theresa

Du gjør ditt beste, mamma. Du vil se at denne planten gror. Du har et vakkert hjerte. Du tenker på meg, selv når du ikke er med meg. Jeg vet. Ta vare på deg, mor. Hvil. Du har sådd dine frø. Se de spire. Se de blomstre nå.

«Hun er en del av meg. Det som sårer henne, sårer meg.» - Muhammad ibn Abdullahs ord om sin datter.

Smerte og glede. Begge følger med barn.

Den persiske poeten Rumi sa: «Vi er født av kjærlighet. Kjærlighet er vår mor.»

Alle har en mor. Men hva er mor? Det trenger ikke å være en biologisk mor. Det er en som har morsrollen. Det kan være adoptivmor eller en annen som viser omsorg. Et menneske som bryr seg om deg kan bli din mor. Og det samme kan du. Jeg har stor respekt også for fosterforeldre. Jeg takker alle som har en slik rolle i en annens liv.

Gratulerer med morsdagen!


Kommentarer til denne saken