Flere tusenlapper i ekstra strømregning, 25 kroner literen for diesel og bensin og stadig dyrere mat, mens rentene er på vei opp. Dette er den nye hverdagen for folk flest under rødgrønn regjering.

Både vanlige folk og næringslivet sliter, bedrifter går konkurs. Beskjeden fra Ap- og Sp-politikerne er at «de følger situasjonen nøye» og at de vil «vente og se».

Den rødgrønne regjeringen valgte å øke drivstoffavgiften i statsbudsjettet for 2022. Fremskrittspartiet stemte imot, og foreslo at den skulle settes ned. Drivstoffprisene passerte raskt 20 kroner per liter og det har vært priser på over 27 kroner per liter.

De skyhøye prisene på strøm, drivstoff og mat kommer på toppen av at finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet, sammen med Arbeiderpartiet og regjeringens støttehjul SV, har sørget for de største skatte- og avgiftsøkningene på 20 år.

Staten ligger an til å tjene seks ganger så mye på olje og gass som antatt i statsbudsjettet. Da er det rom for å bruke av de skyhøye inntektene på 1750 milliarder kroner til å hjelpe folk flest.

FrP vil ha en makspris på strøm på 50 øre for alle, samtidig fjerne både elavgiften og momsen på strøm. FrP har også fremmet et forslag i Stortinget om at hele drivstoffavgiften fjernes, noe som vil gi en prisreduksjon på bensin på omtrent åtte kroner per liter og sju kroner redusert pris på diesel. Det var skuffende å se at flertallet på Stortinget nektet hastebehandling av våre forslag, som kunne bidratt til at vi raskt kunne hjulpet både vanlige folk og bedrifter.

Spørsmålet er også; hvor er det blitt av de Senterparti-politikerne som i opposisjon var tydelige på at drivstoffprisene allerede var høye og ikke skulle økes? Etter at Senterpartiet har fått regjeringsmakt ser vi rekordhøye drivstoffpriser, både grunnet prisvekst, men også grunnet skatte- og avgiftsøkning.

Ap og SV har alltid vært avgiftspartier, men hvordan kan Senterpartiets folk se krisen utvikle seg uten umiddelbart å sette inn konkrete og virkningsfulle tiltak? Hvorfor ønsker ikke partiet å bidra til å avhjelpe næringsliv og husholdningene ved å fjerne drivstoffavgiftene?

Hva er Senterpartiets alternative tiltak for å hjelpe folk og bedrifter i denne situasjonen? Og hva er Senterpartiets budskap til bedriftene som varsler at de må si opp ansatte, eller risikerer konkurs, grunnet drivstoffprisene? Disse har ikke tid til å vente på utredninger eller å se an utviklingen.

Hvor lenge har Senterpartiet tenkt å vente?

LES OGSÅ:

Utsetter publiseringsfrist på rapport om Kongsberg-angrepene

Tar et oppgjør med skriveriene om Martin: – Utrolig mye dumt

Da Natalia (36) kjørte på E18 så hun plutselig en bil i full fyr