– En rasering av Ytre Lier kan se ut som en reell fare

– En katastrofe: Arbeiderpartiets ordførerkandidat Silje Kjellesvik Norheim mener SVVs utspill om å droppe Viker-alternativet i det videre planarbeidet med E134 Dagslett – E18 er katastrofalt for Lier.

– En katastrofe: Arbeiderpartiets ordførerkandidat Silje Kjellesvik Norheim mener SVVs utspill om å droppe Viker-alternativet i det videre planarbeidet med E134 Dagslett – E18 er katastrofalt for Lier.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat tordner mot SVV etter at de har gått ut med nyheten om at Viker-alternativet vrakes i det videre planarbeidet med E134 Dagslett – E18. – Dette er en katastrofe. Jeg aksepterer ikke at vi som kommune blir tråkket på på denne måten.

DEL

(Lierposten) LIER: Kjellesvik Nordheim beskriver situasjonen som dramatisk.

– Lokaldemokratiet blir overkjørt. Hensikten med utspillet fra SVV er åpenbart å løfte videre planprosess ut av kommunen og la departement og veivesenet selv ta over videre planarbeid, sier hun.

En lokal veistubb

Ordførerkandidaten mener veivesenets behandling av kommunen og de folkevalgtes bestemmelser er respektløs.

– SVV behandler prosjektet som det skulle være en lokal veistubb fra Røyken til E18 i Lier, og har åpenbart ennå ikke tatt innover seg at det er snakk om en europavei som på et tidspunkt skal videreføres mot Kongsberg og videre til Vestlandet, sier hun, og nekter å la seg skremme av en mulig statlig inngripen.

Eller økonomiske beregninger som baserer seg på at Viker-alternativet medfører en marginalt forlenget kjørevei.

– De samfunnsøkonomiske og menneskelig kostnadene dette vil medføre er langt høyere enn de finansielle kostnadene, sier hun, og har en tydelig melding til veivesenet:

– Det er å få løsningen Dagslett-E18 på plass som er samfunnsøkonomisk nyttig her – IKKE detaljen som den lille ekstra kjøreveien representerer.

– Må ta ansvar

Kjellesvik Norheim mener det er forkastelig at beslutningen om hvor veien skal gå ikke lenger er opp til de som styrer lokal, og sier hun forventer at ordfører Gunn Cecilie Ringdal allerede er i kontakt med sin egen regjering, og får samferdselsministeren på banen.

– Høyre, Frp, KrF og Venstre må overbevise sine regjeringsmedlemmer om galskapen som er i ferd med å skje. For nå står vi her, hvor en rasering av Ytre Lier kan se ut som en reell fare. Dette skjer på Ringdals vakt, og nå må hun ta ansvar, sier Kjellesvik Norheim.

– Kan dere akseptere et annet alternativ enn Viker?

– Nei.

Artikkeltags