Homofil går ut av Frp

<b>GROVT.</b> -&nbsp;Jeg har lenge ment at det var riktig å bli i partiet og kjempe for en ny kurs, men utfallet mot homofile er så grovt at jeg ikke kan bli i partiet, sier Odd Martin Moen. FOTO: SVEN-ERIK RØED

<b>GROVT.</b> -&nbsp;Jeg har lenge ment at det var riktig å bli i partiet og kjempe for en ny kurs, men utfallet mot homofile er så grovt at jeg ikke kan bli i partiet, sier Odd Martin Moen. FOTO: SVEN-ERIK RØED

Artikkelen er over 15 år gammel

Ole Martin Moen (19) forlater Frp i protest mot partileder Carl I. Hagens holdning til homofile. Moen er selv homofil og medlem av Øvre Eiker kommunestyre.

DEL

Nå melder han overgang til Det Liberale Folkeparti.
Det skjer etter at han så Carl I. Hagen på TV2s debattprogram «Holmgang» sist onsdag.
- Hagens holdning til homofili rystet meg. Det kom klart fram at han ser på homofile på samme måte som taggere og voldsmenn; utvekster i samfunnet som ingen bør ha kontakt med. Denne sammenligningen synes jeg er altfor drøy, sier Ole Martin Moen til Drammens Tidende.

DRÅPEN. 19-åringen, som bor på Darbu, understreker at han lenge har vært uenig i Frps finans- og sosialpolitikk.
- Men dråpen som fikk begeret til å renne over var Hagens uttalelse. Jeg har lenge ment at det var riktig å bli i partiet og kjempe for en ny kurs, men utfallet mot homofile er så grovt at jeg ikke kan bli i partiet. Det er homofobe tendenser i Frp, sier Moen.
Han sendte i går mail til generalsekretær Geir Mo i Frp sentralt. Orientert er også formannen i Øvre Eiker Frp.
Moens far er varaordfører for Frp i Øvre Eiker. Far og sønn sitter i samme partigruppe, men skiller nå lag når det gjelder partitilhørighet.
- Han respekter min avgjørelse, og vet at dette er en gjennomtenkt handling fra min side, sier Moen.

KLAR TALE. I e-post til Frps sentrale ledelse skriver Moen blant annet:
- Det faktum at det likevel var Hagens uttalelser om homofili som ble det utslagsgivende for min utmeldelse, har sammenheng med at jeg selv er åpen homofil og for to år siden var med på å starte Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) i Buskerud. Når jeg ser at min egen partileder representerer den største trusselen mot mine egne verdier og mot LLHs holdningsskapende kampanjer, er det på tide også å innse det triste faktum at kampen om et liberalistisk Frp er tapt, skriver Moen.
Moen har vært medlem av Frp i fire år, og det var i fjor høst han ble innvalgt i kommunestyret. Han er også sekretær i Øvre Eiker Frp, og trer nå ut også av dette vervet.
- Jeg vil fortsatt tilhøre den borgerlige blokken i Øvre Eiker, slik at det ikke blir noen endring i maktbalansen. Høyre-ordfører Anders B. Werp fortsetter, sier Ole Martin Moen.
BJØRN HAAKON NILSEN
bjorn.haakon.nilsendt.no

Det er homofobe tendenser i Frp.

Ole Martin Moen

Artikkeltags