(Røyken og Hurums Avis)

Fredag ettermiddag omkom en mann utenfor Røyken Båtforening Graffstranda i Nærsnes. Politiet har funnet identifikasjonspapirer på personen, og mannen har også hatt en båt som ligger ved Røyken Båtforening Graffstranda.

I 13-tiden fredag er det fortsatt uklart hva som er årsaken til at mannen falt i vannet og senere døde.

Hendelsen har preget alle som har fått med seg hendelsen, og for ekteparet Geir Sandvik og Lill Johansen fra Båtstø legger hendelsen en demper på den planlagte helteturen til Ranvikholmen som ligger sør for Tofte.

– Ganske ekkelt

– Dette blir enda et tall i statistikken som er ganske stygg fra før av. Det er utrolig kjipt og trist, og de som finner personer er det sikkert også ganske ekkelt, forteller Sandvik til RHA.

Politiet ser ikke bort ifra at mannen har falt i sjøen i forbindelse med av- eller påstigning i båten, men sier samtidig at de etterforsker bredt.

– Er dere mye ute på sjøen?

– Nei, vi er ikke så veldig mye ute. Kanskje én gang i uken tenker jeg, sier Johansen.

Vurderer sikkerhetsutstyr

Sandvik og Johansen har hatt båt ved Graffstranda i snart fem år nå, og selv om de har en relativt liten båt vurderer de nå å oppgradere sikkerhetsutstyret.

– Man blir ekstra oppmerksom når man må ferdes på sjøen at man opptrer sikkert, og at man har på seg redningsutstyr. Vi to har også diskutert at vi absolutt må kjøpe opp en radio og slike ting.

– Man får helt klart fokus på sikkerhet når man opplever noe sånt som dette, understreker Sandvik igjen.