Eldre ønsker egenprodusert og tilpasset mat fra lokale kjøkken, ikke nedfrosset mat fra et storkjøkken

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi leser i Drammens Tidende den 20. april 2020 at Drammen kommune har et underskudd på 100 millioner kroner i år, og derfor må kutte i budsjettene i årene som kommer.

Direktøren for styring og eierskap i Drammen kommune skisserte i et budsjettseminar 15 områder der man kan kutte eller øke inntektene for kommunen.

Et av punktene var å omorganisere kjøkkendriften slik at Drammen kjøkken dekker alle sykehjem, mens mindre kjøkken legges ned. Kjøkkenene som skal kunne legges ned er er Svelvik, Bråta kafé og Solberglia.

Svelviks tjenestetilbud er et helt unikt.

For hjemmeboende kjøres det ut varm middagsmat alle dager hele året av frivillige. I tillegg er det tilbud om frokost, lunsj, middag, kvelds, næringsdrikk, supper og havregrøt. Kjøkkenet tilpasser med tanke på dietter, konsistens tilpasninger og ulike tilrettelegginger.

For institusjonene lages det frokost, lunsj og kvelds som leveres avdelingene hver dag. Middag legges opp til hver pasient hver dag, og pleiepersonalet serverer.

Svelvik sykehjem er først og fremst et hjem for de mest syke og sårbare. God matkultur og riktig ernæring er med på å øke trivselen, og vi har i dag kunnskap om at lukt, smak og farger på maten stimulerer matlysten.

Dagsenteret for demente og Fabrikkjordet kafé, som er et sosialt samlingssted, har også middagsservering flere dager i uken.

Vi leser at regjeringen utreder et eget tilskudd til renovering, etablering eller gjenetablering av lokalkjøkken på sykehjem fra og med 2020. Husbanken er også på banen.

Så til alle dere som har makt til å gjøre noe: La oss beholde de små lokale kjøkkenene som lager egenprodusert og tilpasset mat istedenfor et storkjøkken som leverer nedfrosset mat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken