(Eikerbladet)

– Jeg er kjempespent på hvordan dette blir. Jeg gjør det med pågangsmot og ærefrykt, sier den nye stedsansvarlig på Portåsen Eli Frøvoll Thoresen, som har sin første dag torsdag.

31-åringen har sin første dag på jobb når Eikerbladet prater med hun torsdag.

– Akkurat nå får jeg opplæring i kafeen og vi har akkurat vasket kjøkkengulv. Jeg må jo lære alt for jeg skal trå til der det trengs, sier Frøvoll Thoresen.

Tanker og ideer

31-åringen har en master i medievitenskap med en kombinasjon av litteraturvitenskap. I tillegg har hun en videreutdannelse innen kulturledelse og har jobbet med flere kultur- og litteraturarrangement tidligere.

– Jeg kommer rett fra Norsk litteraturfestival på Lillehammer som markedsansvarlig og prosjektleder og har tidligere også blant annet jobbet i Ascheoug Forlag med arrangementer, sier Frøvoll Thoresen.

Videre forteller 31-åringen at hun har mange tanker og ideer om hva hun kan gjøre med Portåsen videre.

– Jeg gleder meg til å jobbe videre med det, men jeg kan ikke røpe så mye av hva jeg tenker enda. Men jeg er litt skjelven over å ta over etter alt som har skjedd her og har blitt gjort her de siste ti årene.

Frøvoll Thoresen fortsetter:

– Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med stedet, gjestene og alle de frivillige. Jeg ønsker at Portåsen skal fortsette å være et sentrum for formidling av litteratur og poesi. Det er viktig for meg å bevare alt det gode som finnes her.

LES OGSÅ: Olav skapte rykteflom i Eiker med uhell: – Nå må jeg oppklare dette her

– Gleder meg

Hovedoppgavene til 31-åringen vil være å ha et overordnet blikk på ting som skjer på Portåsen og samtidig være arbeidsleder for de øvrige ansatte og frivillige.

– Vi setter stor pris på det frivillige arbeidet som gjøres her. Jeg har jobbet med frivillighet tidligere og synes det er utrolig givende og viktig, sier Frøvoll Thoresen.

Portåsen er barndomshjemmet til dikteren Herman Wildenvey og er i dag en del av buskerudmuseet.

– Jeg gleder meg til å se hvordan vi kan gjøre stedet enda bedre og sørge for at enda flere oppdager Portåsen og tar av fra E134 når de ser skiltet og kjører opp hit, sier 31-åringen.

Hun fortsetter:

– Jeg vil ikke tulle med stedet, så det er litt skummelt å skulle ta over noe som betyr mye for veldig mange.