Gå til sidens hovedinnhold

Eliteserien: NFF vurderer utsettelse til 2. mai

Eliteserien og 1. divisjon i fotball kan bli utsatt en snau måned. Norges Fotballforbund diskuterer 2. mai som en mulig startdato.

Det er forbudet mot treningskamper som gjør en utsettelse aktuelt. Eliteserien har egentlig 2. påskedag (5. april) som oppstart på den nye sesongen.

Norges Fotballforbund har signalisert at det vil komme en avgjørelse i løpet av uken. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekrefter at flytting i fire uker til 2. mai er en mulighet.

«Ja, 2. mai er aktuelt, men en beslutning er ikke fattet. Vi diskuterer dette med interessegrupperingene nå», skriver han i en SMS til NTB.

Det var Nidaros som først omtalte den mulige utsettelsen. Til P4 sier Fisketjønn følgende:

– Vi ser det an og har dialog med myndighetene om når vi kan starte treningskamper. Basert på tilbakemeldingene vi får, så er det vanskelig å få til på kort sikt. Da er 2. mai en dato vi diskuterer.

Slik ser 1. runde ut i Eliteserien: Stabæk – Odd, Bodø/Glimt – Brann, Haugesund – Tromsø, Kristiansund – Lillestrøm, Mjøndalen – Sandefjord, Rosenborg – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Viking, Vålerenga – Molde.

Jostein Flo og André Nevstad, sportssjefene i SIF og MIF, gir begge uttrykk for at klubbene ikke får gjort så mye med situasjonen. Og at de må forholde seg til beskjedene som kommer fra myndigheter og forbund.

– Det er verst for de klubbene som skal ut i Europa. For med flytting av seriestarten så blir terminlista mye mer presset, sier Flo.

Strømsgodset rakk akkurat å spille én treningskamp mot Vålerenga (1–1) 19. februar før det stengte ned, mens Mjøndalen ennå ikke har spilt en eneste treningskamp hittil i oppkjøringen. Og det gjelder en rekke eliteserielag.

– Først må vi komme i gang med å spille treningskamper. Vi kan ikke har en seriestart uten å ha spilt en treningskamp, konkluderer Nevstad.

Kommentarer til denne saken