Queen-paraden fenget alle

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med The Show Must Go On-suksessen i festivalformat, var det ikke en kjeft som ikke danset, eller i det minste sang med, på Gamle Kirkeplass!

DEL

DRAMMEN: Åge Sten Nilsen er litt som en patetisk 40-åring som insisterer på fortsatt å passe inn i konfirmasjonsdressen når han opptrer med glamrock-bandet Wigwam. Men la han få litt musikal-direksjon, et litt større konsept, og sangkatalogen til Freddie Mercury og Queen - så snakker vi butikk. Med The Show Must Go On-suksessen i festivalformat, var det ikke en kjeft som ikke danset, eller i det minste sang med, på Gamle Kirkeplass!

Del på Facebook
 

Man kan selvsagt diskutere hvor genuint det er med et rent coverband, men så lenge Freddie Mercury er forhindret fra å komme selv, er Åges tolkning av musikken tidvis knallbra. Riktignok kom ikke hans eminente vokal like overbevisende ut som vi har opplevd det i Drammens Teater. Men det må lydteknikerne ta ansvaret for. Tidvis var det skandaløst. To av Åges tre flotte backup-sangere hørtes knapt i viktige roller i showet. Jeg stod såpass nære scenen at det jeg hørte nok var monitorhøyttalerne, og slik skal det ikke være!

Men festen lot seg aldri stoppe. Med innslag av proffe dansere kledt som roboter, britiske babes, gode gamle pyroeffekter, og en Åge som gjorde unna flere 200-metere og svettet som bare en utrent mann kan, var det sammenhengende trøkk i nesten halvannen time. Åge spilte langt over tilmålt tid med klassikere som ”We will rock you”, ”Killer Queen”, ”I want it all”, ”Radio GaGa”, ”Another one bites the dust”, ”Mama” og helt til slutt ”We are the champions”. Det var en fest som passet for anledningen!

Man kan ha mange slags oppfatninger av Åge Sten Nilsen. Men når han ikler seg Freddie Mercurys skikkelse, og gir sin Åge-fortolkning av sangene med et tøft band i ryggen, så må man bli imponert. Det er engelsk rockehistorie, samtidig som det er Fredrikstad, Sarpsborg og en bit av Drammen. Jeg ville aldri kjøpt plata, men jeg ville gått og sett showet igjen og igjen. Åge takket drammenserne for den viktige rollen de har spilt ved å trykke hans "The Show Must Go On" til sitt bryst som de første, og del II vil fortsette å prege byen resten av året. For etter denne festen, er det invitert til litt mer dannede opplevelser innenfor Drammens Teaters vegger både i oktober og romjula.

Forvent ikke like mye øl, men garantert bedre lyd!

Johnny Andreassen

LES ALT OM ELVEFESTIVALEN 2011 HER

Artikkeltags