Vitale boogierockveteraner

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

30 år etter at de sist spilte i Drammen, har Status Quo fortsatt spilleglede, stemmeprakt og publikumstekke.

DEL

DRAMMEN: Jeg har ikke sett Quo live siden Drammenshallen, fordi konserten var så bra at jeg ikke ville ødelegge minnene (inkludert tre dager med øresus).

Del på Facebook

Men bandet er faktisk meget bra i 2011 også. Siden starten i 1967 har Quo vært ledet av gitaristene Francis Rossi og Rick Parfitt, og i årevis startet hver eneste konsert med 1973-hiten «Caroline». Lyden var virkelig blitt bra på «Rain», med en dagsaktuell strofe: «I can live without the rain».

Status Quo har også et nytt album å promotere, men verken låter fra «Quid Pro Quo» eller andre fra 2000-tallet ble godt mottatt av det i starten fåtallige publikumet. Rossi er selve stemmen i Quo, men nå lar han Parfitt synge nesten halvparten. Blant annet balladehiten «Living On An Island», som jeg håpet på, men ikke fikk høre i 1981. Parfitt sang bedre på albumkuttet «Big Fat Mama» og de andre bluesboogielåtene fra tidlig 70-tall: «Mean Girl» (topp koring) og «Down The Dustpipe». Allsangen runget på «In The Army Now», og avslutningen på konserten var super: «Roll Over Lay Down», «Down Down», «Whatever You Want» og «Rockin’ All Over The World». Da var stemningen endelig blitt stor.

Jon Vidar Bergan

Artikkeltags