Aldri har flere vært i byen under Elvefestivalen

10.500 var innenfor portene på Gamle Kirkeplass under Elvefestivalen, men Byen Vår Drammen tror aldri det har vært flere i sentrum i løpet av festivalens 23 år lange historie.

DEL

DRAMMEN: – Før vi har summert helt nøyaktig, så ser det ut til at årets billettsalg til konsertene på Gamle Kirkeplass havner på rundt 10.500 billetter, sier festivalsjef Louise Winness Prestgard til Drammens Tidende.

Hun er strålende fornøyd søndag formiddag. Publikumstallet ligger helt i toppen av det Elvefestivalen tidligere har levert. Bare Roxette-året står i særklasse, med over 12.000 solgte billetter.

– Men konsertene på Gamle Kirkeplass er bare en liten del av Elvefestivalen. Vi har ansatte i Byen Vår Drammen som har vært med i alle år, og mener at det aldri har vært flere folk i sentrum under noen av de foregående festivalene. Vi har holdt på i 23 år – og årets Elvefestival ser ut til å slå alle rekorder når vi ser hvor mange som har vært i sentrum.

Byen Vår Drammen anslår at rundt 150.000 mennesker er innom Drammen sentrum i løpet av helga.

Prestgard er superfornøyd med hvordan ting har gått.

– Det er alltid spennende å se responsen på konsertene på Gamle Kirkeplass, og jeg var spent på å se om publikum holdt ut etter regnværet som kom midt under Falsk & Mathisen lørdag kveld. Men folk holdt ut, og vi har vel aldri hatt så mange som holdt ut helt til siste slutt, sier hun.

Prestgard sender en ekstra takk til alle de frivillige som har stilt opp.

– Vi har hatt 250–300 frivillige, og uten dem hadde dette aldri gått. De har stilt opp og jobbet knallhardt, sier en glad og sliten Prestgard.

LES OGSÅ: Dette skjedde på Elvefestivalen lørdag

Artikkeltags