DRAMMEN: Torsdag testet en jente på VG3 ved Akademiet Sundland positivt for koronaviruset. Etter smitten ble kjent har skolen satt deler av elevens trinn i karantene. Det bekrefter rektor Endre Helsem til Drammens Tidende.

– Vi har satt 80 av 120 elever på VG3 i karantene, sier han.

– Hvorfor har dere bare satt deler av trinnet i karantene?

– Vi har god kontroll på hvem den smittede har vært i kontakt med, sier Helsem og forklarer at de har delt skolen inn i tre soner som ikke har hatt fag sammen.

Selv om bare 80 elever er satt i karantene blir det digitalskole eller hjemmeundervisning for hele skolen fredag. Det betyr at ingen elever skal komme på skolen fredag.

Skoleledelsen skal bruke dagen til å se på smittesporing og smitteverntiltak sammen med kommunens smitteteam. Målet er at så få som mulig utover de 80 må i karantene.

Akademiet er den fjerde skolen som får påvist koronasmitte torsdag. Tidligere på kvelden meldte Drammen kommune at tre elever ved Krokstad skole, Aronsløkka skole og Kjøsterud ungdomsskole er koronasmittet. 98 elever og 16 lærere ved de tre skolene er satt i karantene og får hjemmeundervisning.

Drammens Tidende har ikke lyktes i å få kommentar fra smittevernoverlege Einar Sagberg til denne saken.