Ti personer har sluttet i Strømsgodsets støtteapparatet siden januar. En klubb-kollaps som savner sidestykke i norsk historie. At styreleder Ivar Strømsjordet og daglig leder Dag Lindseth Andersen takket for seg i helgen – er helt naturlig. Som leder Thor Arne Hanssen i GodsetUnionen uttaler: – Det lå i kortene.

Allerede torsdag i forrige uke åpnet daglig leder Dag Lindseth Andersen om sin egen avgang i et intervju med Drammens Tidende.

Granskningsrapporten om varslene i klubben er ventet denne uken. Og lite tyder på at daglig leder og styreleder kunne ha fortsatt. Presset mot dem er blitt for stort og vedvarende. Derfor skal de begge ha ros for å forstå alvoret, og ta konsekvensen til det beste for klubben. Nå er det bare én ting som gjelder for Strømsgodset – og det er veien framover.

Fem av klubbens seks viktigste funksjoner skal bekles: Daglig leder, sportssjef, styreleder, hovedtrener og styremedlemmer. Den eneste hjørnesteinen som består er markedssjef Rune Marthinsen. Heldigvis. Marthinsen er ildsjel, har nettverket og folkeligheten klubben må reetableres på.

Nå starter jakten på den nye Luke Skywalker, Han Solo og Batwoman. Jakten på nye krefter er et nytt håp. Ting kan ikke bli verre i Strømsgodset enn det er nå. Og derfor er det drømmejobber som er ledige. Her vil noen få den fantastiske utfordringen å bygge en ny storklubb i Drammen, helt uten å hoppe etter Wirkola.

Herfra kan det bare gå en vei. Selv om det skulle bli nedrykk, kommer de nye kreftene i klubben til å få arbeidsro og muligheter. I fotballen er dette superattraktive muligheter til å skape seg et navn.

Men det må stilles krav til hva slags klubb Strømsgodset skal være. Av supportere, sponsorer og denne avis har det flere ganger vært etterlyst åpenhet. Det må styret lytte til, ellers blir de trolig kastet på første årsmøte. Strømsgodset Toppfotball eies ikke lenger av private, men av medlemmer.

Supportere, sponsorer og denne avis har forventninger om en ujålete, åpen klubb med hjerte for byen. I dag er klubben så lukket at ikke engang spillerne snakker med noen.

Når klubbens nye ledelse skal komponeres er det på tide at supporterne trekkes inn. Det økende medlemstallet i Strømsgodset Toppfotball tyder på at supportere har tenkt akkurat det samme, og ønsker en person med i styre og stell.

Ser man i GodsetUnionens historie, finner man flere tidligere lederskikkelser som burde ha vært spurt. Her finnes det modne, samlende skikkelser med blått blod og plenty av omløp i topplokket, med ambisjoner på vegne av klubben. Ikke minst er det på tide å tenke kvinner inn i byens stolthet.

Tida er forbi for gutteklubben grei i styrerom og garderober. I Strømsgodset handler det vel så mye om kultur som personer, og da er det ikke minst viktig at man får ryddet opp i denne kulturen – slik at man ikke drar den med seg videre.

De som skal jobbe med framtida må rydde i gammelt gods, unnskyld uttrykket: Brenne noe gammelt gress.

Som hele byens klubb er det høye forventninger til de verdier, det mangfold, den trygghet og det samfunnsansvar klubben må stå for, både innad og utad.

Da er det kanskje til det beste at vi nå starter på nytt, for Godsets fremtid.

Les også: