ESTEPONA: Et stort og bredt smil møter Drammens Tidende når Niklas Gunnarsson setter seg ned for en prat under treningsleiren i Estepona. Det var ikke mange som trodde han ville bli sett med SIF-logoen på brystet igjen. En periode trodde han ikke det selv heller. Fredagen før avreise signerte han ny kontrakt.

– De siste månedene har vært veldig frustrerende, men nå smiler livet og jeg er glad for å være her med Godset, sier midtstopperen.

Takket nei til Skottland-retur

Vinteren har vært preget av mye usikkerhet for 30-åringen. Han har fått tilbud både i Norge og i det fjerne utland – i desember avslørte midtstopperen at han hadde fått tilbud utenfor Europa.

Gunnarson forteller at han i februar fikk et godt et tilbud fra skotske St. Johnston. Gunnarsson har en fortid i Skottland, og har blant annet vunnet cupen med Hibernian.

Etter en lang og god prat med manageren til St. Johnston, takket han omsider nei.

– Magefølelsen tilsa ikke at jeg ville tilbake til Skottland. Samtidig hadde jeg fått høre av agentene mine at en avtale med et lag i den tyrkiske toppdivisjonen var så å si i boks.

Solgte bilen

Avtalen var så bankers at han gjorde seg klar til å flytte. Han solgte Audien og pakka fotballskoene. Etter en prat med presidenten i klubben trodde han det var en done deal.

– Men de to agentene jeg hadde gitt mandat til kom ikke i havn med sine personlige betingelser med klubben, forteller Gunnarsson oppgitt.

Dermed var han igjen usikker på hvor veien ville bringe. Heldigvis hadde han et hjem på Marienlyst.

– BP (Bjørn Petter Ingebretsen) snakket med meg så å si hver eneste dag etter kontrakten min gikk ut på nyåret. Jeg visste jeg var ønsket, og selv om jeg fikk tilbud fra flere andre norske klubber, kunne jeg ikke se for meg å spille et annet sted i landet.

Koronadødsfall

I tillegg til at ting ikke gikk som smurt i arbeidslivet, fikk han kjenne det litt også på det personlige plan. 1. januar døde farfaren til Gunnarsson etter et lengre opphold på intensiven på Tønsberg sykehus. Han fikk ikke muligheten til å ta farvel på sykehuset.

– Året startet veldig trist. Han og «mommo» skulle feire 75 års bryllupsdag i år og han har alltid vært sunn og sprek, selv om han skulle fylt 94 i år.

Bestefaren var en tryllekunstner. Ifølge barnebarnet vant han VM i trylling i 1972, og stilte alltid med et show når familien var samlet. Morfaren gikk bort etter å ha blitt smittet av koronaviruset, forteller Gunnarsson.

– Derfor blir jeg ekstra forbanna når folk sier det ikke er så ille. Vi yngre dør kanskje ikke, men det fører til en viss frustrasjon når man har mistet noen så nær til det.

LES OGSÅ: Halldor (22) kom hjem med tatoveringer som 16-åring: – Fikk litt tyn hjemme

Går for gull

Selv er Godsets nummer fem ingen tryllekunstner. Han kan noen korttriks, men det er det.

– Også tryller jeg ikke akkurat på banen heller, ler han.

Men han kan kanskje være med å dra en NM-pokal ut av hatten. Strømsgodset har fått en gyllen mulighet til å nå langt i cupen 2021, som henger igjen fra forrige sesong på grunn av pandemien.

12. mars venter Raufoss og skulle de vinne den, venter enten Start eller Sandnes Ulf i kvartfinalen.

– Det er selvsagt også en ting som trigget meg veldig når jeg valgte å signere ny kontrakt med Godset.

Cuptrippel

Han kan bli en av veldig få, kanskje til og med den første, som tar et unikt hat trick i nasjonale cuppokaler.

– Jeg har allerede vunnet i Skottland, og Sverige, så å få den i Norge også hadde vært kult. Det er mange veldig gode fotballspillere som går hele karrieren uten en eneste pokal, om jeg ender med tre hadde det vært helt fantastisk.

Men før den tid trenger han en ny bil.

– Vel, det går an å gå fra Grønland til Marienlyst, ler han og fortsetter:

– Men det er greit for å få besøkt familien i Oslo. Audien var kanskje litt stor, det blir en litt mindre elbil med god rekkevidde.