Denne gangen er millioner blitt bevilget uten søknad til idrettsanlegg, uten at hovedutvalget for kultur, idrett og frivillighet har hatt saken og Idrettsrådet er totalt forbigått i prosessen.

Det er etter vårt syn å gå langt ut over det politisk handlingsrommet.

Denne type «kokkelimonkeprosess» kan faktisk ligne på prosessen med Marienlyst i tidligere periode. Det vi ser nå er et samarbeid med hovedutvalgsleder og ordførerkandidat som banker gjennom to millioner til Konnerud IL. Til og med uten at Konnerud IL har søkt. Det hjelper ikke at hovedutvalgsleder sier at saken har vært kjent en stund. Det gjør jo bare saken verre, og er etter vår mening en særdeles lite verdig demokratisk saksbehandling og prosess.

Hva med alle andre innen kultur og idrett som har søkt, fått avslag eller står i kø med behov for oppgraderinger? Hva med Idrettsrådet og øvrige i hovedutvalget som heller ikke visste noe? Er det denne type demokrati og politisk behandling vi skal ha i Drammen?

LES OGSÅ:

Som styreleder i idrettslaget og helt til nå nylig ordførerkandidat for Høyre, kan Kristin Ørmen Johansen altså unngå demokratiske politiske prosesser ved å alliere seg med partikollega, idrettsforkjemper og ordførerkandidat Hermansen. Og Arbeiderpartiets utvalgsleder Hilden og ordfører tør da ikke å si nei. Er det sånn kappløpet om velgernes stemmer skal vinnes?

Hadde vi andre visst om mangel på forankring og prosess da saken kom opp som et av flere titalls forslag til kveldens siste og særdeles krevende budsjettsak, hadde vi i MDG og flere med oss tatt til kraftig motmæle der og da.

I disse tider med de økonomiske utfordringene vi har, er dette verken ordførerkandidater, varaordfører, hovedutvalgsleder eller sittende ordfører verdig. Faktisk verdt å merke seg.

Med andre ord, denne politiske prosessen fra Arbeiderpartiet og Høyre er etter vårt syn både uverdig og usmakelig.

LES OGSÅ: