Gå til sidens hovedinnhold

Endelig julemarked - med Juleskurken i hovedrollen

Artikkelen er over 2 år gammel

I nesten tyve år har man pratet om det: Men nå skjer det. Drammen får sitt julemarked på øvre torg - med selveste Juleskurken i hovedrollen.

DRAMMEN: Masse lys, ti flotte boder og spesialskrevet juleskurk-show på torgscene.

– Nå skal vi virkelig lage julestemning hele desember måned for alle drammensere, sier Helle-Stine Høvås, sentrumsleder i Byen Vår Drammen.

– I store deler av året står øvre del av Bragernes torg tomt. «Jul i Drammen» som er fellesbetegnelsen på vårt julemarked og også alt det andre vi gjør i desember måned i byen. Vi ønsker å trekke byens befolkning til byen både for å kose seg – og selvsagt handle.

Skaper aktivitet

Hun mener at torghandel fra ti boder og kanskje flere hvis mange nok melder seg, vil være med på å skape aktivitet.

– Vi har sett på mange julemarkeder i andre byer, men håper at vi nå får noe som er unikt for Drammen. Å få alle som produserer Juleskurken til å være med er helt fantastisk og vil være en positiv opplevelse på vårt julemarked.

Det er firmaet Wonder Works AS som står bak Juleskurken som spilles i teatret hver annet år.

– Nå har vi samlet sammen mange av dem som sang og spilte i fjorårets forestilling og har allerede hatt vår første øvelse. Alle gleder seg til å spille på torgscene to av helgene under julemarkedet, sier Emma Moberg i Wonder Works.

Juleskurk snart i 20 år

Juleskurken ble første gang satt opp i teatret for 19 år siden, i 2000.

– Vi ser allerede nå fram til tyveårsjubileet neste år, sier hun. – Juleskurken har blitt en tradisjon – og han er jo fra Drammen, legger hun til.

Hele scenen vil være omkranset med juletrær akkurat som i gamle dager da Bragernes torg var selveste juletresalgsstedet i byen.

– Markedet på torget vil være oppe fra torsdag til søndag hver eneste uke fra 30. november. Men hele uken vil det være lysshow og musikk som skal sette drammensere i julestemning, sier festivalsjef i Byen Vår Drammen Louise Winness Prestgard.

Lystak over Gågata

Foruten Juleskurk-showet vil det i løpet av markedsdagene være på plass en gruppe som går rundt og synger julesanger akkurat som man har sett på amerikansk film. Gågata, Nedre Storgate; som mange har sagt har vært mørk og skummel, blir lyssatt fra Torget og ned til Grev Wedels plass med et eget lystak.

Strømsø torg er ikke glemt. Alle lysinstallasjoner som har vært på Bragernes torg flyttes over til Strømsø der den opplyste elgkalven blir gjenforent med Strømsøelgen.

– Vi bobler over av ideer for julemarkeringen i sentrum og husk at vi nå kun presenterer det aller første markedet. Det kommer mange juler etter denne, sier Helle-Stine Høvås.

 

Les også

Tenkt til å ha julebord på Børsen? Da bør du kjappe deg

 

 

Les også

Vil ringe julen inn på Bragernes torg: – Vi ønsker å skape mer julestemning enn det som har vært der til nå

 

 

Les også

Formannskapskapet sa ja til julemarked, bypynt og gatelys for å styrke sentrumshandelen

 

Kommentarer til denne saken